Harta

Zona roșie de risc se extinde, românii care vin din nordul Franței și Madrid, băgați în carantină/UPDATE Incredibil, autoritățile se răzgândesc după câteva ore

Zona roșie de risc se extinde. Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat, marți seară, într-o intervenție telefonică la Digi24, că toate persoanele care vor veni din nordul Franței și Madrid vor intra automat în carantină, în centrele special amenajate de statul român.

Celelalte persoane care vin din alte teritorii ale Franței și Spaniei vor intra automat în autoizolare la domiciliu.

Zona roșie de risc se extinde

Autoritățile române extind astfel zona roșie de risc pentru care vor dispune măsuri speciale pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului. Măsura va intra în vigoare miercuri dimineață.

Cel mai probabil și cursele aeriene din aceste zone vor fi restricționate.

Restul Franței, Germania și Spania for intra în zona galbenă, iar cei care vin din aceste țări vor intra în izolare la domiciliu.

În spitalele din Italia, medicii abia mai fac față virusului ucigaș! Mărturia unui medic de la spitalul din Bergamo arată situația disperată în care se găsește sistemul sanitar din Italia.

”În mod normal, în cazul unui apel pentru un infarct, se intervenea în câteva minute. Acum e posibil să aștepți chiar și o oră sau mai mult”, spune pentru Corriere della Sera medicul Christian Salaroli.

Spitalele au trebuit să improvizeze spații pentru primirea urgențelor și să scoată din pământ noi paturi pentru bolnavi. „În zonele de primiri urgențe s-a deschis un salon mare cu 20 de paturi care sunt folosite pentru cazurile curente. Îl numim planul de urgență pentru fluxul maxim. Aici facem triajul”. Iar triajul e groaznic în aceste săptămâni. Spitalul din Bergamo se află la 7 kilometri de zonele din carantină. Medicul Christian Salaroli are 48 de ani și lucrează ca medic anestezist la terapie intensivă în Bergamo.

UPDATE

Grupul de Comunicare Strategică precizează că nu s-a luat nicio decizie referitoare la includerea în zonele roșii, respectiv cele care presupun carantina instituționalizată timp de 14 zile a cetățenilor care revin din regiuni ale Franței, Germaniei și Spaniei, după ce fusese făcut acest anunț în cursul dimineții de către secretarul de stat Nelu Tătaru.

„O astfel de decizie referitoare la actualizarea zonelor de risc (zone roșii/zone galbene) poate fi luată numai la nivelul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, în urma unor evaluări meticuloase a evoluției răspândirii noului coronavirus (COVID-19)”, precizează Grupul de Comunicare StrAtegică.

site news

Lasă un răspuns