Ziua Reginei Elisabeta a II-a, fără surle, trâmbițe și tunuri

Regina Elisabeta a II-a îşi va sărbători, mâine 21 aprilie, ziua de naştere într-o manieră „discretă”, fără tradiţionalele salve de tun trase în onoarea sa, pe care suverana le consideră „nepotrivite” în plină pandemie de coronavirus, care a făcut peste 14.000 de victime în Marea Britanie, arată surse de la Palatul Buckingham, citate de BBC News.

Regina Marii Britanii va împlini, la 21 aprilie, vârsta de 94 de ani. Data aniversării sale este marcată potrivit tradiției, în fiecare an, prin salve de tun trase în Hyde Park şi la Turnul Londrei, dar şi în parcul regal al Castelului Windsor, aflat la 40 de kilometri vest de capitala ţării.

Însă în acest an, aniversarea reginei nu va fi marcată prin evenimente speciale, a declarat o sursă de la Palatul Buckingham.

„Nu vor exista salve de tun – Maiestatea Sa a dorit ca nicio măsură specială să nu fie implementată pentru a autoriza salvele de tun, deoarece nu consideră că ele ar fi potrivite în circumstanţele actuale”, a dezvăluit aceeaşi sursă.

Palatul Buckingham a anunţat deja că parada militară „Trooping the Colour”, organizată în fiecare an în luna iunie pentru a celebra în mod oficial ziua de naştere a reginei, nu va avea loc în 2020.

Trooping the Colour - parada traditionala din luna iunie
Trooping the Colour, parada tradițională din luna iunie, a fost anulată pentru 2020 din cauza pandemiei COVID-19

Din cauza pandemiei de COVID-19, regina Elisabeta a II-a s-a retras alături de soţul ei, prinţul Philip, la Castelul Windsor. În vârstă de 93, respectiv 98 de ani, ei fac parte din categoria de populaţie ce prezintă un risc sporit în faţa noului coronavirus.

Într-un interviu televizat considerat istoric şi difuzat în weekendul Paştelui anglican, regina britanică i-a îndemnat pe compatrioţii ei să dea dovadă de curaj şi rezistenţă, asigurându-i că „vor veni şi zile mai bune”. site news

Lasă un răspuns