ZI NEAGRĂ în Marea Britanie: Număr RECORD de decese, de la debutul epidemiei

Marea Britanie a înregistrat 786 de noi decese ale unor persoane contaminate cu noul coronavirus în 24 de ore, un nou record care ridică la peste 6.000 numărul morţilor de COVID-19 din ţară, au anunţat, marţi, autorităţile britanice, relatează AFP şi Reuters.

Număr record de victime

În total, 6.159 de pacienţi au murit în spitale după ce au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, a indicat Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, până marţi, la ora 08.00 GMT, 213.181 de persoane au fost testate pentru COVID-19 şi 55.242 au fost depistate cu noul coronavirus.

Numărul persoanelor confirmate cu COVID-19 în Marea Britanie era luni de 51.608, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Bilanțul de ieri, de 437 de decese, unul scăzut în lupta cu noul Coronavirus, dădea speranțe Marii Britanii că poate învinge în această luptă. 

Cu toate acestea, vine și o veste bună. Numărul persoanelor infectate continuă să scadă. În ultimele 24 de ore, au fost raportate încă 3.634 de persoane infectate cu COVID-19. În total, au fost găsite pozitiv cu COVID-19 în Marea Britanie 55.242 de persoane. 

Johnson se luptă cu COVID-19

Premierul britanic Boris Johnson a fost internat, în weekend, pentru teste suplimentare legate de Covid-19, dar a fost transferat, luni, la o unitate de terapie intensivă, după ce starea lui de sănătate s-a agravat. Purtătorul de cuvânt al acestuia a declarat, marți, că premierul este în stare stabilă.

Citește și Elveția evaluează scenarii cu restricții mai puțin stricte în lupta împotriva COVID-19

Ministrul cabinetului, Michael Gove, a declarat, marți dimineață, că Johnson a fost conectat la un aparat de oxigen la Spitalul St. Thomas, însă nu la un ventilator. Ulterior, Gove a dezvăluit că se află şi el în autoizolare, după ce un membru al familiei a prezentat simptome de Covid-19. site news

Lasă un răspuns