(FOTO) ÎCCJ, decizie FINALĂ în cazul lui Dragnea! Prima imagine cu fostul lider PSD

UPDATE 12:52 Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea lui Liviu Dragnea și a admis recursul în casație. Prin această decizie, Liviu Dragnea a obținut o cale de rejudecare, în dosarul în care a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare.

Fostul lider PSD are dreptul sa ceara recurs în casație, programat pe 14 ianuarie.

UPDATE 09.20 Liviu Dragnea a ajuns cu puțin timp în urmă la ÎCCJ. Camerele de vedere ale jurnaliștilor l-au surprins abătut, a ieșit cu capul în pământ din duba poliției.

Știrea inițială

Înalta Curte de Casație și Justiție dezbate, astăzi, cererea lui Liviu Dragnea de anulare a condamnării de trei ani și șase luni de închisoare.

La primul termen al procesului, pe 12 noiembrie, fostul lider PSD a fost adus încătușat în sala de judecată, dar a cerut termen pentru pregătirea apărării.

Pedeapsa de 3 ani și jumătate de închisoare a fost dată în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, dar după comasarea cu pedeapsa din dosarul Referendumul, de 2 ani cu suspendare.

Alte două persoane din acest caz au făcut demersuri similare:
– Olguța Sefu, fost director executiv adjunct la Protecția Copilului Teleorman, care a fost condamnată la o pedeapsă de 1 an de închisoare cu suspendare;
– Floarea Alesu, fost director general la aceeași instituție, condamnată la 3 ani, 7 luni de închisoare.

ÎCCJ a decis conexarea celor trei cazuri într-un singur dosar (sitenews).

Lasă un răspuns