Wizz Air, decizie radicală. A scos din funcțiune un avion și l-a băgat în carantină, din cauza COVID-19

Wizz Air, decizie radicală. Aeronava companiei low-cost Wizz Air, care a operat zborurile W6 3762 Bologna – Craiova din 18 februarie și W6 3761 de la Craiova la Bologna din 22 februarie, unde a existat un pasager diagnosticat ulterior cu coronavirus, a fost scoasă din funcțiune.

Wizz Air, decizie radicală

Avionul va fi dezinfectat în conformitate cu reglementările specifice înainte de a reveni la operațiuni, au anunțat miercuri reprezentanții Wiz Air. În prezent, o altă aeronavă din flota Wizz Air a fost alocată pentru a opera zborul W6 3762 Bologna – Craiova, care este reprogramat pe 26 februarie, scrie Agerpres.

Un cetățean italian în vârstă de 71 de ani, depistat recent ca infectat cu virusul COVID-19, a fost în România, la Craiova, între 18 și 22 februarie, a anunțat marți Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Citește și Femeie din Iaşi, venită din Italia, suspectă de infectare cu coronavirus

Traseul italianului infectat cu coronavirus

Italianul infectat cu coronavirus a intrat în contact cu zeci de oameni din momentul în care a ajuns în Oltenia. Autoritățile au refăcut trasel acestuia în România.

Astfel, pe data de 18 februarie, la ora 23,45, bărbatul de 71 de ani, împreună cu fiul său de 10 ani, au ajuns pe Aeroportul Internaţional Craiova cu o cursă de Bologna. De la aeroport, italianul a mers la o firmă de închirieri auto din Craiova, unde închiriază o maşină cu care pleacă spre comuna Bâlteni, din judeţul Gorj. Pe data de 19 februarie, puţin după miezul nopţii, italianul şi fiul său ajung în satul Peşteana, la socrii, unde îşi lasă copilul la bunici, iar el pleacă spre Târgu Jiu.

În perioada 20-21 februarie, bărbatul are mai multe întâlniri de afaceri, în special în Târgu Jiu. Pe data de 22 februarie, italianul se întoarce la socrii săi, în Peşteana, îşi ia copilul şi pleacă spre Craiova. Aici, predă angajaţilor firmei de închirieri auto maşina şi merge la Aeroportul Internaţional. În jurul orei 14, pleacă spre Bologna într-un avion plin de oameni. site news

Lasă un răspuns