Vremea a luat-o razna ! Ce spun meteorologii

Vremea din România cunoaște evoluții surprinzătoare.
Elena Mateescu, director general al ANM (Administraţia Naţională de Meteorologie), a declarat că România se confruntă, în ultimele luni, cu o serie de recorduri atunci când vine vorba despre vreme.

Ce se întâmplă cu vremea?

În condițiile  în care anul 2019 a fost, potrivit statisticilor, unul dintre cei mai calduroşi ani de când se fac înregistrări, iar iarnă 2019-2020 este şi ea, până acum, una cu temperaturi ridicate în timpul zilei, Elena Mateescu a explicat cauzele acestor evoluții.

Citiți și vremea-anm-anunta-noi-extreme-vremea-se-schimba-radical.html

„La finele anului trecut, pe simularea pe care am făcut-o în jurul datei de 16 decembrie, cu o lună decembrie normală în ceea ce priveşte regimul de temperaturi, contăm pe posibilitatea că 2019 să fie anul cel mai călduros în România, din 1900 şi până în prezent. Fapt care s-a şi confirmat, pentru că luna decembrie 2019 a fost a două cea mai caldă lună din 1969 şi până în prezent, având o abatere termică pozitivă de 3,1 grade Celsius şi faţă de ceea ce am estimat realizarea acestui scenariu s-a şi întâmplat.

Citiți și a-apus-vremea-firmelor-de-casa-ale-baronului-psd-de-neamt-ce-ministru-a-declarat-acest-lucru/


Şi la nivel mondial se confirmă că 2019 e al doilea cel mai călduros an din ultimii 140 de ani. Şi da, făcând câteva analize şi prelucrări, putem să confirmăm că şi toamna 2019 a fost cea mai caldă din 1961 şi până în prezent, o abatere de 2,9 grade Celsius. În acelaşi timp trebuie să vorbim şi că primăvara 2019 s-a situat cu o abatere pozitivă de un grad – pe locul 17. Însă la nivelul verii 2019 vorbim de a patra cea mai călduroasă vară”, a declarat Elena Mateescu.

 Sunt temperaturi fără precedent pentru această parte a anului în România. Va fi o vreme frumoasă de primăvară, iar în timpul zilei vom avea parte de căldură. Vor fi până la 14 grade duminică în țară, în timp ce în București se așteaptă maxime de până la 10 grade. site news

Lasă un răspuns