Virgil Fâșie:”I-am avut în mână și pe Iftimoaie, și pe Zmărăndescu, tată și fiu, acum îl am pe marele Mihai Nistor”!

 ”Sunt de 18 ani aici, în Domnești, mă știe toată lumea și mă respect, ba chiar cred că toții copiii, sau aproape toți, au trecut prin mâinile mele sau au auzit de ceea ce facem noi aici și-și doresc să înceapă antrenamentele cu mine. Visul meu cel mare, pentru care sufăr de ani de zile, este să construiesc o sală de box, pe locul pe care l-am primit de la primărie, să știu că este a mea și nu mă mai dă nimeni afară, nici pe mine, nici pe elevii mei!

M-am întâlnit cu mai mulți oameni de afaceri, cărora le-am explicat de ce este bine să facem această sală de sport – au fost mulți care au înțeles, mai ales că pe unii i-am avut la antrenamente, acum mulți ani, iar acum vin și copiii lor să bată sacul de box, fiecare după puteri, eu îi primesc pe toți. În viața mea n-am cerut de la nimeni un capăt de ață, ba pe mulți sportive eu i-am ajutat să ajungă sus, la performanțe, chiar și cu bani, și n-am avut pretenția să-i primesc înapoi. De data asta, însă, le-am cerut acestor afaceriști să-mi dea câte ceva, unul un cui, altul doi-trei saci de ciment, o bucată de tablă, câteva scânduri… Și uite-așa adun material să fac sala de antrenamente, care rămâne comunei, că n-o să iau nimic cu mine, când voi pleca dincolo!

Adun și scad, dar tot cu plus îmi dă!

Sunt hotărât ca în această vară să încep lucrările, voi bate și la ușa Consiliului Județean, pentru că tot ce-am făcut eu până acum, în cei 18 ani de când am devenit cetățean al urbei, a fost cu copiii localnicilor și oriunde au boxat au spus cu mândrie că sunt din Domneștii de Ilfov. Stau de multe ori și adun și scad, apoi iarăși adun, pentru că tot mereu îmi dă cu plus – activitatea mea a fost una remarcabilă, o spun cu toată modestia, toți mă cunosc și oriunde-aș fi, într-un magazin sau pe stradă, imposibil să nu mă abordeze cineva, să mă salute și să-mi zică două-trei cuvinte de mulțumire!

La Box Club Virgil Fâșie creștem și sportivi, și oameni…

Am utilat cinci săli de antrenament, cu forte proprii, primeam un sediu, îl aranjam așa cum îmi doream, pentru ca după puțin timp să mi să ceară să merg în altă parte, și tot așa! M-am săturat, de aceea vreau un loc al meu, să-mi montez un ring regulamentar, să am tot ce-mi trebuie, pentru a-mi antrena copiii. Chiar și încondițiile astea de pribegie, să le spun, am făcut treabă bună și în Domnești, unde am antrenat chiar o generație de aur. Aici i-am descoperit pe Alex Stoica Greuceanu, pe Florin Gheorghe, pe Adrian Stoian, pe Marcel Luca și Cristian Stan, pe Mihai Zmărăndescu, pe Eli Brack sau David Frangulea, dar și pe Cristiana Mongol Stancu și Gina Măldărășanu, fete cu care am uimit lumea boxului românesc! A, și să nu uit – cu 10 ani în urmă l-am avut în Sala de la Domnești și pe Andrei Anastasescu, un luptător de arte marțiale cu brațe de boxer, era extraordinar. Acum are o sală în Brașov, unde vin copiii să învețe lupta în cușca sportivilor cu inima mare, iar Andrei începe întotdeauna să vorbească despre abc-ul boxului, domeniu unde a excelat și el” , adăuga antrenorul Virgil Fâșie.

Povestea întâlnirilor noastre a-nceput cu cinci ani în urmă și spun că a rămas același technician vivace, mereu în mișcare, un șlefuitor de talente aproape UNIC, în lumea boxului românesc. Și în 2015 îmi spunea câteva nume de sportivi cărora el le-a pecetluit drumul spre afirmare, pe vremea când era antrenor la Clubul Semănătoarea. Dintre cei mai valoroși mi i-a amintit pe Tudor Panait, Cristian Dumitru, Ion Boboc , Cornel Paraschiv, Marian Rotaru, Ion Mihai, Costel Patriche, Ștefan Dediu, Costel Cojocaru, ba chiar și cântărețul Pepe și-a încercat norocul la box, dar se pare că a avut mai mari înclinații către muzică, decât înspre mănușile de luptă. Când a trecut la Steaua, Virgil Fășie a fost solicitat de Ionuț Iftimoaie și Cătălin Zmărăndescu să-i învețe câte ceva din tainele artelor marțiale, pentru că Virgil Fâșie era și sensei, cu acte în regulă!

De ce nu mai fac copiii sport la școală?

L-am revăzut, astăzi, pe antrenorul Virgil Fâșie, într-o altă sală din Domnești – și ce dacă a fost sâmbătă, Maistrul, cum îi spun copiii, n-are odihnă și nici pe elevii săi nu-i lasă să piardă vremea aiurea. ”Este o perioadă ceva mai dificilă, pentru că mulți sunt răciți și tușesc. Le-am spus să stea acasă, să nu alimenteze aceast nebunie cu virusul chinezesc, dar cine poate să vină s-o facă, pentru că orice antrenament contribuie la buna lor comportare în ring. Mai mult, dacă ai mei, care fac sport, și știți ce antrenamente tari fac eu, s-au îmbolnăvit, atunci ce să mai spun despre cei care nici orele de educație fizică de la școală nu le fac, cum să aibă ei putere să lupte în fața bolii”?, comenta Fâșie.

Mihai Nistor, alături de Virgil Fâșie, pe drumul boxului mare!

Virgil Fâșie nu s-a schimbat deloc, ba chiar spun că este mai ambițios ca niciodată, dacă mă gândesc că ideea cu sala de antrenament nu-i dă pace și chiar are toate șansele ca anul acesta să prindă contur. Și încă ceva, Virgil Fâșie a devenit antrenor în boxul cel mare, avându-l în colț pe ieșeanul Mihai Nistor, unul din cei mai valoroși pugiliști cu greutate, din ultimii ani. În vara anului trecut, Nistor a trecut la profesionism, semnând un contract cu Golden Boy Promotion, o societate ce organizează gale mondiale de box, manageriată de legendarul pugilist american Oscar De  La Hoya. Dar toate informațiile le veți afla într-un material viitor (Nistor a avut, deja, două meciuri la profesionism, ambele castigate prin Knockout, Virgil Fâșie ne va povesti tot, a fost cu Nistor în America!)…

Lasă un răspuns