Voiculescu, în spatele lui Coita și Laufer (surse)

Noul partid anunțat de Alexandru Coita și Ilan Laufer este, de fapt, controlat de Dan Voiculescu. Surse politice spun că mogulul are nevoie de un nou ambalaj politic pentru actualul său partid, PPUSL. Formațiunea a avut-o drept președinte și candidat în campania prezidențială pe Ramona Ioana Bruynseels. Chiar de Ziua Națională, ea și-a anunțat însă demisia, asta după un uriaș scandal chiar în timpul campaniei. Înregistrări ajunse în presă arătatu că familia Bruynseels se considera șantajată de Dan Voiculescu. Scopul șantajului era legat de finanțarea campaniei prezidențiale de către soțul liderei PPUSL, fost bancher, cu o avere solidă.

Planul lui Voiculescu, brand și figuri noi pentru partid

Dan Voiculescu a socotit că are nevoie de noi figuri tinere pentru partidul său și s-a reorientat rapid. Primul luat în vizor este analistul politic Alexandru Coita, lansat și promovat chiar de Antena 3. Fostul ministru PSD, Ilan Laufer era altă prezență constantă la postul tv, lăudat ca mare antreprenor, dar și ca politician. Ba mai mult, a fost victimizat la greu pe tema atitudinii anti-evreiești a președintelui Iohannis. Și asta pentru că Ilan laufer are origini evreiești.

Cuplul exotic Coita-Laufer, privit ca o glumă

Anunțul celor doi a provocat surpriză pe scena politică. „Am decis să fondez o nouă mișcare politică care se adresează tuturor oamenilor onești, patrioți și lucizi care vor să ofere un viitor mai bun acestei țări”, scria Coita acum câteva zile pe Facebook. La rândul său, Ilan Laufer spune că „#mieimipasa și cred cu tărie că a sosit momentul sa reaprindem flacăra speranței în România.” Laufer adaugă ca a decis sa fondeze ”o nouă mișcare politica / un Start-Up care se adresează tuturor românilor care vor să ofere un viitor mai bun acestei țări”. Mulți au privit anunțurile lor drept o glumă, dar lucrurile par serioase.

Ramona și-a pierdut banii, dar a recâștigat libertatea

De cealaltă parte, nici Ramona Bruynseels nu se dă bătută după un scor mic în alegeri. A demisionat din partidul lui Voiculescu trimițând un mail membrilor din partid în care puncta exact aspectul esențial. Acela că a intrat cu sufletul curat în campanie și a băgat banii personali și toate resursele. Trimiterea la scandalul cu șantajul lui Dan Voiculescu este străvezie. Ea anunță că va începe un nou proiect politic, cel mai probabil fiind vorba despre un partid. ”Dacă nu am reușit să devin Președintele Oamenilor, nu înseamnă că nu sunt a Oamenilor în continuare. Așadar, în perioada următoare am să vă anunț noul meu proiect. Unul pentru oameni si țară. Detaliile vor urma. Rămâneți aproape”, nota Ramona Ioana Bruynseels pe Facebook.

Lasă un răspuns