Vizierele produse la Smart Lab Măgurele au ajuns la Spitalul Județean Ilfov

La începutul acestei săptămâni, imprimantele 3D de ls SmartLab Măgurele au fost puse la treabă în lupta împotriva pandemiei COVID-19. Astfel, au fost produse 50 de viziere dintre care 40 de bucăți au ajuns astăzi, 7 aprilie, la Spitalul Județean Ilfov.

,,Absolut orice material de protecție pentru personalul sanitar este extrem de important în contextul epidemiologic pentru prevenirea și controlul acestei infecții cu Covid-19 pe care, cu siguranță o vom învinge”, a declarat Alina Ivanovici, directorul Îngrijiri Medicale la Spitalul Județean de Urgență Ilfov.

„Viziera este un material de protecție esențial în condițiile epidemiologice actuale. Ea este ultima care se îmbracă și este prima care se dezechipează. Această vizieră are un suport printat 3D de care se prinde plasticul vizierei si cu un suport pentru mască, de care se poate prinde masca pentru a evita eventuale leziuni cauzate de purtarea îndelungată a măștii”, consideră Lucian Stanciu, medic ortoped Spitalul Județean de Urgență Ilfov.

viziere SmartLab Spitalul Județean Ilfov
Lucian Stanciu, medic la Spitalul Județean Ilfov, a exemplificat echiparea vizierelor

Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Ilfov, restul de 10 viziere vor fi folosite de angajații CJ care lucrează cu publicul.
După cum arată oficialii CJ Ilfov, SmartLab Măgurele – primul laborator inteligent pentru elevii din Ilfov- are activitate intensă, zece ore pe zi, chiar dacă elevii stau acasă în această perioadă. Imprimantele 3D – folosite în scop didactic, în mod normal- produc acum materiale de protecție vitale: viziere pentru cei aflați în linia întâi a luptei cu pandemia de coronavirus și pentru cei care lucrează cu publicul.

În fiecare săptămână, la SmartLab se pot produce maximum 50 de viziere

„În cadrul SmartLab se produc aproximativ 10 dispozitive pe zi. Nu este o cantitate foarte mare, dar, având în vedere că sunt niște imprimante utilizate în mod normal în procesul educațional, nu au rol industrial. Am hotărât ca aceste resurse să le punem la dispoziția celor care au nevoie de ele în lupta cu pandemia de COVID 19. De aceea estimăm o producție de aproximativ 50 de dispozitive pe săptămână.”, a declarat Remus Trandafir, directorul Direcției Programe de Dezvoltare din cadrul CJ Ilfov.
La cerere, în funcție de capacitatea de producție, vizierele pot ajunge și către alte instituții care au nevoie de ele.
Remus Trandafir se va afla azi la sediul SmartLab din Măgurele, în incinta Institutului de Fizică Atomică (IFA), între orele 10.30-12.00, pentru explicații și prezentarea vizierelor.

imprimante 3D SmartLab
Imprimantele de la SmartLab Măgurele au rol educațional, nu industrial.

„SmartLab Măgurele” este un proiect derulat de Asociaţia Măgurele Science Park, cu sprijinul Asociaţiei INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate.
Laboratorul a fost gândit pentru ca elevii să își dezvolte aptitudinile high tech și este dotat cu ochelari VR, imprimante şi scannere 3D, desktopuri şi laptopuri, tablă inteligentă și doi roboți educaționali multifuncționali. Valoarea investiției Consiliul Județean Ilfov a fost de aproape 100.000 de euro. site news

Lasă un răspuns