Virusul ucigaș din China face noi victime. Cum îl puteți recunoaște

Virusul ucigaș a băgat în carantină șapte orașe din China. Acesta se extinde rapid în lume.  Cinci persoane care ar putea fi infectate sunt sub monitorizare în Scoția și o alta, în Irlanda de Nord. În China, 25 de oameni au murit și peste 800 s-au îmbolnăvit. 13 cazuri au fost depistate până acum și în alte țări din Asia. Pentru prima dată de la descoperirea virusului, a murit un pacient din afara focarului, la aproape 1.000 de kilometri de punctul zero. 

Citiți și virusul-din-china-ce-povesteste-un-profesor-roman-aflat-in-preajma-focarului-oamenii-acuza-guvernul-ca-nu-a-luat-masuri-mai-devreme-1249872

Virusul ucigaș face noi victime în China


 Șapte orașe din China sunt închise. Celor cinci închise joi li s-au adăugat vineri Zhijiang și Qianjiang, zone urbane, dar cu multă populație rurală.

Milioane de oameni sunt acum în carantină în China, în propriile orașe. Transportul public a fost suspendat și adunările publice cu ocazia Anului Nou au fost anulate, fiind  închise cafenele, cinematografe și teatre.

„Noi am spus foarte clar că toate evenimentele care implică adunări mari de oameni trebuie anulate, dacă nu sunt neapărat necesare. Pentru cazuri speciale este nevoie de aprobare. Noi le-am recomandat și studenților să-și ia cu ei mâncarea de la cantină, în loc să ia masă împreună în locuri publice”, a declarat Zhou Yongming – director al Spitalului Universitar Wuhan.

Pacienți transportați în containere sigilate

Ca măsură de precauție, în unele cazuri, pacienții sunt transportați de medici în containere sigilate. Iar personalul medical care intră în contact cu bolnavii aplică proceduri foarte stricte de dezinfectare.

Deja spitalele din zonele afectate nu mai fac față numărului mare de pacienți și au amenajat zone de primire în parcări. Iar la Wuhan, autoritățile locale au dat ordin pentru construirea unei clinici speciale, unde să fie tratați cei infectați cu noul coronavirus,  termenul de finalizare fiind de 6 zile.

Citiți și autoritatile-din-romania-cumpara-camere-cu-termoviziune-pentru-a-lupta-cu-virusul-ucigas-din-china/

 Potrivit specialiștilor, deocamdată nu se poate face o estimare în privința mortalității acestui nou virus.

Ce simptome are coronavirusul 

Coronavirusul are câteva simptome comune cu gripa și răceala, migrene, nas înfundat, tușe, dureri în gât și dureri musculare. La coronavirus apar complicații cum ar fi febră intensă, pneumonie, dificultate în respirație, septicemie și de aici se poate ajunge la deces. Nu există tratament. Ajungem din nou la măsurile pe care le putem lua noi și  țin de noi. Este vorba de igienă, spălat pe mâini cu apă și săpun și să nu ieșim în spații aglomerate dacă nu este nevoie pentru a nu intra în contact cu alte persoane. site news

Lasă un răspuns