Viorica Dăncilă a demisionat de la șefia PSD. Ciolacu este președinte interimar

Viorica Dăncilă a demisionat de la șefia PSD. În locul său, până la Congresul din luna februarie, va fi președinte interimar Marcel Ciolacu, iar Paul Stănescu va fi secretar general interimar.

După o ședință CEx care a durat câteva ore bune, Viorica Dăncilă și-a depus demisia. Fostul lider PSD a declarat că „nu este un moment de slăbiciune, ci moment de demnitate” .

„Am înțeles opinia colegilor mei, faptul că se dorește o resetare a partidului și că trebuie cineva să își asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate și eu consider că a trebuit să îmi dau demisia din funcția de președinte PSD. E un gest pe care l-am făcut pentru partid. Am făcut tot ce ne-a stat în putință ca să obținem un rezultat bun, în urma discuțiilor am înțeles că se dorește o resetare a partidului, această resetare presupune o altă viziune, un alt program și vreau să le garantez colegilor că din echipa care va acționa pentru câștigarea alegerilor viitoare va face parte și Viorica Dăncilă”, a spus Viorica Dăncilă, citată de Digi 24.

Marcel Ciolacu a fost votat în unanimitate de voturi președinte interimar al PSD. Întrebat ce îl recomandă să ocupe funcția de președinte interimar al PSD, el a răspuns: „Presupun că faptul că sunt președintele Camerei, acest lucru a contat foarte mult în decizia colegilor. Am și alte calități. Sunt un bun organizator. Am pus și condiții ca colegii să se implice”.

La rândul său, Paul Stănescu, noul secretar general interimar a declarat că „PSD a dat dovadă de maturitate, am dat dovada că conducerea unui partid este un scor de echipă. Pe perioada interimară, toate deciziile vor fi luate de domnul Marcel Ciolacu”.

Întrebat ce se va întâmpla cu preşedinţii de organizaţii judeţene, Stănescu a spus: „Vom avea discuţii cu fiecare în parte, vom sta de vorbă, vom tăia şi porcul, vom avea discuţii clare”.

Lasă un răspuns