Vineri are loc repartizarea computerizată la licee

Potrivit calendarului de admitere anunțat de Ministerul Educației și Cercetării, astăzi, 10 iulie, va avea loc repartizarea computerizată a absolvenților de gimnaziu la liceu.

Potrivit calendarului de admitere anunțat de Ministerul Educației și Cercetării, în perioada 13-20 iulie, candidații trebuie să își depună dosarele de înscriere la școlile la care au fost repartizați.

În perioada 22-24 iulie vor fi rezolvate de către comisiile județene situațiile speciale apărute după repartizarea computerizată.

A doua etapă de admitere la liceu va începe în 24 iulie.

Admiterea la liceu se face pe baza mediilor obținute la examenul de Evaluare Națională și a celor obținute de elevi în anii de gimnaziu.

Situația statistică generală arată că dintre cei 160.663 candidați prezenți la Evaluarea Națională, inclusiv etapa specială, 122.357 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5, adică 76.20%. Dintre aceștia, 892 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10, informează Mediafax.

Tot astăzi vor fi publicate primele rezultate ale sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat, potrivit calendarului aprobat Ministerului Educației și Cercetării. site news

Lasă un răspuns