(VIDEO) Un polițist a luat foc când un șofer nu i-a permis să-i atingă actele: Te scot cu forţa dacă nu mi le dai, îţi dau cu spray şi ieşi singur

Un tânăr șofer din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, a fost oprit de un poliţist care verifica dacă persoanele aflate în trafic respectă legea. Discuţia dintre cei doi a degenerat pentru că bărbatul i-a arătat toate actele cerute prin geamul maşinii şi a refuzat să i le şi înmâneze poliţistului. „Dă actele, nu văd foarte bine, e vreo problemă?“. Disperat, tânărul a sunat inclusiv la 112.

Actele la control, mărul discordiei

Totul s-a întâmplat în localitatea Valea Mare. Mihnea Ciolan se afla în maşină cu prietena sa, iar în momentul în care a fost oprit de poliţist i-a spus acestuia că fusese la bunica lui şi mergea să cumpere nişte cartofi. Asta scria, de altfel, şi în declaraţia pe care tânărul o avea completată pe telefon.

Şoferul a ripostat în momentul în care poliţistul i-a luat telefonul.

„Chiar dacă aveţi mănuşi, aţi atins şi alte lucruri… Dacă iau coronavirusul?”, a întrebat Mihnea Ciolan. „Asta e, nu mai fi aşa tupeist”, a fost răspunsul poliţistului care atunci când a fost întrebat cum se numeşte a răspuns: Pahonţu.

Cu haina deschisă, fără mască de protecţie şi cu căştie în urechi, poliţistul a continuat să-i ceară tânărului toate actele la control: buletinul, permisul şi talonul de asigurare.

Pentru că şoferul i-a prezentat toate actele doar prin geam, dar a refuzat să i le şi înmâneze organului de control au apărut şi ameninţările.  

Tânărul a fost amendat

„Te scot cu forţa dacă nu-mi dai actele, îţi dau cu spray şi ieşi singur… îţi iau şi talonul pentru că aşa vreau eu”, a spus poliţistul.  

Disperat, tânărul a sunat la 112 şi a cerut ajutor. Poliţistul care a preluat apelul l-a sfătuit, însă, să facă ceea ce i se spune, iar apoi, dacă este nemulţumit, să formuleze o plângere către superiori.  

Într-un final, poliţistul l-a invitat la secţie. Când a ieşit, tânărul a postat pe pagina sa de Facebook discuţia pe care a avut-o cu poliţistul şi a menţionat într-un mesaj că a fost amendat cu suma de 1.100 de lei. site news

Lasă un răspuns