(VIDEO) Un pârâu de vin roșu s-a scurs într-un râu din California

Un pârâu din comitatul Sonoma, din statul american California, a fost poluat miercuri cu circa 367.600 de litri de vin, relatează CNN. Scurgerea cu vin roșu a fost atât de mare încât ar fi putut umple opt camioane cisternă, potrivit autorităților locale. Acestea precizează că de vină ar fi fost o valvă a unui rezervor, care nu a fost închisă conform la podgoriile Rodney Strong. Incidentul a ieșit la iveală în urmă unei raportări a guvernatorului din ținutul Sonoma privind intervențiile în situații de urgență. Astfel, s-a aflat că la podgoria Rodney Strong – în spațiile de stocare a vinului – a apărut o defecțiune. Iar cantități uriașe de vin dintr-un uriaș tanc de stocare a început să curgă în rău.

Vezi ce fotbalist român investește o sumă uriașă în viticultură.

Mai mulți americani din Sonoma County (California) ar putea glumi acum pe seama faptului că un rău din zona lor a fost înnobilat. Autoritățile sunt, însă, îngrijorate, susțînând că viață sălbatică ar putea avea de suferit.

Peștii n-au murit încă de la vin, dar insectele sunt amenințate

Chris O’Gorman, purtătorul de cuvânt al Rodney Strong, a transmis că societatea face o investigație internă pentru a stabili cauza defecțiunii care a permis deversarea accidentală a vinului în rău. În plus, societatea cooperează cu autoritățile locale, în vederea rezolvării problemei.
Don McEnhill, curatorul răului, a spus că aciditatea apei a crescut, după deversarea accidentală de vin. Omul susține că n-a observat pești morți, dar că e posibil să moară parte dintre insectele care trăiesc pe rău. Iar problema este că peștii se hrănesc tocmai cu aceste insecte.

Vezi cum a devenit celebru un raton care s-a îmbătat la un târg de Crăciun din Germania.

Aproape întreaga cantitate de vin pierdută a ajuns în pârâul Rus, afluent al Oceanului Pacific. În rezervor ar mai fi rămas circa 20% din cantitatea inițială de vin. site news

Lasă un răspuns