(VIDEO) Un grup de 15 adulți și un minor, prins cu drona la grătar, în miez de noapte

Zona roșie din Suceava, unde a fost impusă carantina în România, este supravegheată mai nou cu ajutorul unei drone a Ministerului de Interne. Așa au descoperit forțele de ordine trimise în zonă un grup de 15 adulți, din Pătrăuți, însoțiți de un minor, care au încins un grătar la adăpostul întunericului.

Petrecere cu grătar, depistată cu drona

Oamenii au considerat că nu vor avea nicio problemă, însă comuna Pătrăuți, o localitate care a cunoscut recent „celebritatea”, este atent supravegheată de oamenii legii. Asta, pentru că în urmă cu o săptămână, zeci de persoane domiciliate în Pătrăuți au fost identificate pe aeroporturile din Cluj și din Sibiu, de unde doreau să plece la muncă în străinătate. Oamenii nu aveau niciun fel de adeverință, cu atât mai mult cu cât proveneau dintr-o zonă roșie, carantinată total.

Grupul a fost observat cu ajutorul camerelor de termoviziune, care au depistat și focul aprins de petrecăreți, scrie Monitorul de Suceava. O parte dintre ei erau și sub influența băuturilor alcoolice, iar petrecerea nocturnă nu o vor uita prea repede. Și asta pentru că 15 dintre ei au fost sancționați cu amenzi, în valoare totală de 30.000 de lei, pentru părăsirea zonei de carantină și încălcarea restricțiilor de circulație, iar a 16-a persoană, un minor, în vârstă de 15 ani, a fost avertizată verbal.

Nouă din cei 280 de muncitori sezonieri care trebuiau să plece cu avionul de la Sibiu, spre Germania, au fost opriţi pe aeroport înainte de îmbarcarea în aeronavă, pentru că erau din comuna Pătrăuţi, judeţul Suceava, localitate aflată în carantină, a anunţat Prefectura Sibiu.

Citește și Ștefan Mandachi a dat lovitura! A strâns primul milion de euro pentru spitalele din Moldova, în timp record

Cei nouă muncitori din Suceava au fost transportaţi înapoi acasă. Presa a relatat că într-o situaţie asemănătoare au fost şi 30 de muncitori, tot din Pătrăuţi, care au venit, joi, pe aeroportul din Cluj, pentru a se îmbarca în zborurile charter cu muncitori sezonieri pentru Germania. site news

Lasă un răspuns