(VIDEO) Un bărbat a fost ARESTAT, după ce un clip cu el a ajuns pe WhatsApp: Am ”fentat” carantina

Un biciclist din Argentina care a încălcat carantina impusă de autorități a ajuns după gratii. Totul s-a petrecut din cauza unui clip care a ajuns viral pe rețelele de socializare și a alertat poliția locală.

Cristian Pandolfi (49 de ani) a înregistrat, cu telefonul, un filmuleț în care se lăuda că a evitat două controale ale poliției, în timp ce mergea de la Rio Cuarto, orașul său natal, la Chucul, localitate aflată la 22 de kilometri depărtare.

Pedepsit pentru că nu a respectat carantina

Totodată, argentinianul a transmis, pe un ton eroic, că se pregătește pentru grătarul de Paște, după care a postat clipul pe rețelele de socializare.

Video-ul a devenit rapid viral pe WhatsApp, iar polițiștii l-au așteptat pe bărbat chiar în fața casei sale. Acolo l-au arestat pentru violarea carantinei și ”atac asupra sănătății publice”

Autoritățile au confiscat atât bicicleta lui Pandolfi, cât și telefonul acestuia.

Prins de poliție, iresponsabilul biciclist s-a transformat în ținta ironiilor pe internet. Mai mulți argentinieni l-au parodiat.

De la începutul carantinei, pe 20 martie, 10.046 de oameni din regiunea Cordoba, de unde este și Cristian Pandolfi, au fost arestați pentru că nu au respectat restricțiile autorităților.

Aproape 90% dintre aceștia sunt bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, potrivit publicației argentiniene Ole.

Grupul majoritar din Parlamentul argentinian pregătește un proiect de lege care vizează instituirea unui impozit excepțional pentru marile averi ale țării, cu scopul de a finanța programele de luptă împotriva pandemiei de coronavirus, scrie AFP.

Impozitul se va aplica pentru „circa 200 de persoane și 200 de companii”, a declarat, la postul de radio Con Vos, deputatul Hugo Yasky din grupul care reunește parlamentarii peroniști de centru stânga și aliații lor. site news


Lasă un răspuns