(VIDEO) Trump scapă basma curată de toate acuzațiile aduse de democrați. Imagini fabuloase cu procesul lui Trump

Trump scapă basma curată de toate acuzațiile aduse de democrați. Imagini fabuloase cu procesul lui Trump. Președintele american Donald Trump a fost achitat, miercuri, de către membrii Senatului Statelor Unite, pentru acuzațiile privind abuzul de putere și obstrucționare a Congresului.

Trump scapă basma curată de toate acuzațiile aduse de democrați

Casa Albă a salutat miercuri achitarea lui Donald Trump la finalul procesului său de destituire, apreciind că acesta este „pe deplin nevinovat” şi denunţând încă o dată o ‘”vânătoare de vrăjitoare” orchestrată de adversarii săi democraţi.

Vezi și Trump rescrie harta Israelului! Cum va arăta țara cu noi teritorii ce îngroapă granițele trasate în 1964

„Preşedintele este încântat să lase în urmă acest capitol de comportament ruşinos al democraţilor şi este hotărât să-şi continue activitatea în numele poporului american în 2020 şi după aceasta”, a declarat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a executivului american, Stephanie Grisham.

Manevre împotriva lui Trump, cu nouă luni înainte de prezidențiale

Liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnel i-a luat și el apărarea președintelui american, declarând la scurt timp după achitarea lui Donald Trump că democraţii au comis o „eroare politică colosală” prin iniţierea procedurii de destituire.

„În momentul de faţă, ei sunt învinşii” şi republicanii sunt „într-o poziţie bună”, cu nouă luni înainte de alegerile prezidenţiale, a declarat acesta presei imediat după verdictul dat de Senat.

În schimb, liderul minorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, a declarat că achitarea lui Donald Trump nu are „nicio valoare” deoarece procesul său de destituire nu a fost „echitabil”.

„L-am achitat fără niciun fapt”, a declarat el presei, referindu-se la refuzul senatorilor republicani de a chema noi martori în proces. „Istoria va aminti de o victorie pirică pentru republicanii din Senat, pentru Partidul Republican şi pentru preşedintele Trump”, a spus Chuck Schumer.

Trump „rămâne o amenințare la adresa democrației americane”

La rândul ei, Nancy Pelosi, președinta Democrată a Camerei Reprezentanților a apreciat că Donald Trump „rămâne o amenințare la adresa democrației americane”, acuzând că „”Preşedintele şi republicanii din Senat au făcut un lucru obişnuit din nerespectarea legii”.

Președintele american a fost găsit nevinovat și în cazul celui de-al doilea capăt de acuzare, de obstrucționare a Congresului. 53 de senatori au votat pentru achitarea lui Donald Trump, în timp ce 47 au votat pentru inculparea acestuia.

Donald Trump, achitat de toate acuzațiile

Senatorii americani au votat pentru achitarea lui Donald Trump în ceea ce privește primul articol din procedura de destituire a acestuia, abuz de putere. În total, 52 de membri ai Senatului au votat pentru achitarea liderului de la Casa Albă, în timp ce 48 au votat pentru inculparea acestuia. Singurul republican care a votat împotriva președintelui Donald Trump este Mitt Romney.

Citește și Gest șocant în Congresul SUA: Nancy Pelosi i-a rupt în față discursul lui Trump despre Starea Națiunii

Donald Trump este al 45-lea preşedinte al Statelor Unite şi doar al treilea, după Andrew Johnson, în 1868, şi Bill Clinton, în 1988, împotriva căruia Congresul a declanşat procedura de impeachment. Richard Nixon a fost aproape de această situaţie, pe care a evitat-o demisionând în 1974. site news

Lasă un răspuns