sursă foto: CNN

(VIDEO) Trump îi respinge pe „profeţii sfârşitului lumii”, de față cu un aprig dușman al său

Donald Trump i-a criticat pe „profeţii sfârşitului lumii” din cauza climei. Donald Trump a făcut aceste declarații la Davos, de față cu Greta Thunberg, un aprig dușman al liderului de la Casa Albă.

„Trebuie să îi respingem pe eternii profeţi ai sfârşitului lumii şi predicţiile lor despre Apocalipsă”, a declarat Donald Trump în faţa elitei economice şi politice globale, reunită în această cochetă staţiune de schi din cantonul Grisons din Elveţia, în prima zi a celei de-a 50-a ediţii a Forumului Economic Mondial (WEF).

În faţa preşedintelui american, un climatosceptic declarat, s-au aflat numeroşi patroni şi politicieni importanţi, dar şi tânăra activistă pentru mediu, Greta Thunberg, invitată pentru al doilea an consecutiv la Davos.

Greta Thunberg s-a dezlănțuit asupra invitaților

Greta Thunberg a deschis în după-amiaza zilei de marţi o sesiune de discuţii al cărei titlu este fără echivoc: „Evitarea Apocalipsei climatice”.

Citește cât valorează capul lui Trump, după moartea lui Soleimani

Câteva ore mai devreme, ea i-a criticat pe importanţii patroni şi politicieni prezenţi la Davos : „Clima şi mediul sunt un subiect de actualitate astăzi”, dar, „în practică, nu s-a făcut nimic (…), emisiile de CO2 nu au scăzut”, a declarat ea.

În schimb, Donald Trump, într-un discurs dedicat în mod clar electoratului său, a lăudat abundenta producţie de hidrocarburi şi independenţa energetică a Statelor Unite, fără să evoce însă niciodată subiectul energiilor regenerabile.

Donald Trump, la un pas să fie destituit

Aflat deja în campanie pentru a fi reales în noiembrie şi cu câteva ore înainte de debutul procesului său de destituire la Washington, despre care a spus că reprezintă „o farsă”, Donald Trump a enumerat la Davos, pe un ton uniform, performanţele mandatului său în ceea ce priveşte creşterea economică şi înfiinţarea de noi locuri de muncă în Statele Unite. site news

Lasă un răspuns