(VIDEO) Scandalos! Cine nu respectă carantina în India e batut și pus sa facă flotări si genoflexiuni de polițiști

(VIDEO) Scandalos! Cine nu respectă carantina în India e bătut și pus să facă flotări și genuflexiuni de polițiști

Narendra Modi, primul Ministru al Indiei a impus o perioadă de 21 de zile de carantină, în încercarea de a stopa extinderea pandemiei de coronavirus. În mod evident, au existat persoane care s-au supus, dar și persoane care au ignorat ordinele autorităților și au ieșit din casă. Drept urmare, s-au trezit batuți cu bastoanele de polițisti și obligați sa faca flotări si genuflexiuni.

Filmulețe cu tratamentele îngrozitoare aplicate de polițiști persoanelor găsite pe străzi au fost postate pe internet de persoane care au filmat scenele scandaloase, cu rugămintea ca oamenii să rămână în casă, pentru a evita astfel de situații.

În ciuda situației de criză și a carantinei, sute de oameni au dat buluc în piețele marilor orașe din India, cum ar fi Delhi, Kolkata și Mumbai, fără a părea câtuși de puțin îngrijorați de pandemia care a paralizat întreaga lume.

În ciuda carantinei, oamenii au continuat să socializeze și să se întâlnească în grupuri numeroase

De asemenea, oamenii au continuat să socializeze și să se întâlnească în grupuri numeroase. În consecință, autoritățile s-au văzut nevoite să deseneze pe asfalt cu creta crecuri la distanțe de doi metri, în care oamenii pot sta.

Părerile sunt împarțite și foarte categorice în ceea ce privește atitudinea autorităților. Unii acuză categoric atitudinea indiferentă a oamenilor și lauda metodele ingenioase pe care le folosesc polițiștii pentru a-i discliplina pe cei care nu respectă carantina. Pe de alta parte, foarte mulți consideră că acțiunele polițiștilor sunt o clară încălcare a drepturilor omului.

Impunerea carantinei este, de asemenea, o decizie foarte controversată care ridică întrebări cu privire la modalitatea prin care ar trebui să supraviețuiască cei cu venituri foarte reduse, neavând posibilitatea de a ieși din casa pentru a se aproviziona. De asemenea, utilizatorii social media acuză atitudinea violentă a polițiștilor față de cei care încearcă să se aprovizioneze cu strictul necesar pe perioada carantinei.

Potrivit Primului Ministru, carantina va continua până pe 30 martie, în speranța că această măsură va împiedica extinderea epidemiei în India.

”Dacă nu vom putea gestiona această pandemie în următoarele 21 de zile, familiile voastre si țara vor regresa cu 21 de ani”

”Conform expertilor în sănătate, un minimum de 21 de zile este crucial pentru a rupe lanțul infectărilor. Dacă nu vom putea gestiona această pandemie în următoarele 21 de zile, familiile voastre si țara vor regresa cu 21 de ani. Daca nu vom putea gestiona pandemia în urmatoarele 21 de zile, multe familii vor fi distruse pentru totdeauna.”, a declarat Narendra Modi.

Până în prezent, India a raportat 718 de infectări cu coronavirus și 14 morți. Cu toate astea, experții sunt de parere că, din cauza sărăciei și a condițiilor insalubre in care multi dintre cetățenii Indiei trăiesc, este de așteptat o situatie similară cu cea a Italiei. site news

Lasă un răspuns