(Video) Rupere de nori pe Valea Dâmboviţei. Curţile şi grădinile au fost acoperite cu gheaţă. Cum va fi vremea în țară

S-au rupt norii deasupra mai multor judeţe din ţară. În Dâmboviţa, de exemplu, o grindină a făcut ravagii, în doar câteva minute. Curţile şi grădinile s-au albit, iar sătenii se tem acum pentru culturile lor.

A plouat cu grindină şi a bătut vântul foarte tare în localităţile de pe Valea Dâmboviţei. În Pietrari şi Gemenea, curţile şi grădinile s-au umplut de gheaţă.  

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis pe 30 aprilie o atenţionare cod galben de averse, vijelii şi descărcări electrice, valabilă în 12 judeţe, printre care şi Călăraşi, din Moldova, Dobrogea şi Muntenia. 

Ce județe sunt sub atenționarea de cod galben

Judeţele avertizate sunt: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea, Buzău şi Prahova.

Totodată, meteorologii au emis o informare de vreme rea ce intra în vigoare de vineri la orele prânzului şi care va acoperi majoritatea regiunilor.  

Şi mâine, de 1 mai, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină.   

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 25 l/mp, iar pe arii restrânse 35 – 40 l/mp.  site news

Adevărul.ro

Lasă un răspuns