(VIDEO) Românii sfidează interdicțiile impuse de autorități și continuă să revină în țară. Trec graniţa noaptea, pe jos. Imaginile momentului

Românii continuă să se întoarcă în țară, în ciuda recomandărilor făcute de autorități. În noaptea de miercuri spre joi, prin Vama Borș au trecut pe jos 27 de persoane, toți cetăţeni români cu domiciliul în Bihor.

La control, oamenii au prezentat adeverinţe de la locurile de muncă din Ungaria. 

Românii continuă să revină în țară

Ei au fost controlaţi, triaţi şi au dat, pe lângă prezentarea adeverinţelor, şi declaraţii pe proprie răspundere. Conform procedurilor, aceştia au fost trimişi în autoizolare la locuinţele lor din Bihor, cu maşinile Poliţiei şi ale Jandarmeriei. 

„Noaptea trecută (miercuri spre joi n.r.) un grup, format din 27 de persoane, s-a prezentat în PTF Borş pentru a efectua formalităţile de intrare în ţară. Persoanele respective, cetăţeni români, domiciliaţi pe raza judeţului Bihor, se deplasau pe jos de pe teritoriul maghiar, din zona parcărilor adiacente punctului de trecere a frontierei.

La control, cetăţenii români au prezentat, pe lângă documentele de identitate, şi adeverinţe de la locul de muncă din Ungaria”, a declarat, pentru BIHOREANUL, comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea. 

Potrivit acesteia, după controlul de frontieră, cei 27 de bihoreni au fost îndrumaţi către reprezentanţii DSP pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic. Pentru toţi s-a dispus măsura izolării la domiciliu.

2000 de oameni, în 24 de ore

În 24 de ore (1 aprilie, ora 8.00 – 2 aprilie, ora 8.00), la frontiera Borş pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 2.000 de persoane şi 1.600 de mijloace de transport. 

În perioada următoare, însă, înaintea sărbătorilor de Paşti, este aşteptat ca traficul la frontiere, pe sensul de intrare, să fie mai intens, în ciuda apelurilor făcute de autorităţi către românii din diaspora să nu se întoarcă în această perioadă acasă. site news

Lasă un răspuns