(VIDEO) Reclamă despre pizza, revoltă uriașă în Italia. Francezii îi iau la mișto pe italieni pe tema coronavirus

O reclamă despre pizza a stârnit o uriasșă revoltă. Politicienii italieni s-au declarat indignaţi de o parodie difuzată de un post de televiziune francez. Parodia a asociat o veritabilă legendă culinară a Italiei – pizza – cu un fenomen deloc dezirabil, dar care a devenit de curând aproape la fel de celebru – epidemia provocată de noul tip de coronavirus.

Reclamă despre pizza, revoltă uriașă în Italia

Un scurt videoclip difuzat de postul Canal+ reprezintă o reclamă-parodie pentru un aşa-zis produs culinar: “Pizza Corona… noua pizza italiană care va ajunge peste tot în jurul lumii”.

Falsul clip publicitar prezintă un maestru bucătar care tuşeşte în timp ce scoate o pizza din cuptorul unui restaurant, adăugând astfel o mâzgă verde deasupra preparatului, alături de celelalte garnituri tradiţionale ale acestuia.

Lipsă de respect

″Pot să înţeleg satira, pot să înţeleg orice, dar să râzi de italieni în acest fel, în contextul epidemiei de coronavirus cu care ne confruntăm, este ceva profund lipsit de respect”, a declarat ministrul italian de Externe, Luigi Di Maio, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Personalul Ambasadei Italiei la Paris a fost informat în legătură cu difuzarea acestei parodii video, a adăugat ministrul italian.

Citește și Britanicii, pe urmele românilor din cauza COVID-19. Au golit tot din magazine, ce produse au dispărut în câteva minute

Giorgia Meloni, membru al partidului de opoziţie naţional-conservator Fraţii Italiei, a fost primul politician italian care a protestat faţă de acel videoclip prin intermediul unui mesaj distribuit pe Twitter, în care a criticat “calomnia dezgustătoare la adresa Italiei făcută de televiziunea franceză”.

Ministrul italian al Agriculturii, Teresa Bellanova, s-a alăturat acestui val de critici. Pe Facebook, ea a cerut postului Canal+ să retragă imediat acel videoclip de la difuzare şi să îşi ceară scuze – ″nu mie, ci celor 60 de milioane de cetăţeni italieni”. site news

Lasă un răspuns