www.pexels.com

VIDEO Reacția poliției din Londra față de protestatarii care contestau existența pandemiei

Sâmbătă, 16 mai, sute de oameni s-au adunat în celebrul Hyde Park din Londra ca să protesteze față de restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Demonstranții au venit cu aceleași mesaje conspiraționiste văzute la mitinguri similare și în alte părți ale lumii – au spus că restricțiile le încalcă drepturile fundamentale, că întreaga epidemie este o făcătură a guvernelor, care provoacă teamă deoarece urmăresc o agendă ascunsă sau i-au acuzat pe Bill Gates și Anthony Fauci că ar fi responsabili pentru situația de acum. În plus, au fost scandate și lozinci împotriva vaccinurilor, altă țintă preferată a adepților teoriei conspirației.

Întrebați de jurnaliști care sunt solicitările lor, mulți protestatari au dat răspunsuri confuze și evazive.

– Ne încalcă drepturile omului.

– Cum vă încălcă drepturile omului?

– Că îmi cer să stau în casă, că mă forțează să mă vaccinez.

***

„Frica, frica, frica este dușmanul. Da, așa e. Nu trebuie să ne temem decât de frică”.

„Gata cu minciunile. Ne-am săturat de minciuni”.

Un protestatar are o pancartă pe care scrie: „Nu o să port mască, nu o să fiu testat, urmărit sau otrăvit. Acesta nu va fi noul normal?”

Pe o altă pancartă scrie „Gates, Fauci, minciuni!”

„Trebuie să ne eliberăm. Asta facem noi astăzi” – spune un protestatar, care ulterior este săltat de poliție. Vociferează: „Nu recunosc, nu sunt de acord cu ce mi-a făcut aceste polițist!”.

„Rușine, rușine, rușine!” – le-au strigat manifestanții polițiștilor care au intervenit.

468 de oameni din Marea Britanie au murit în ultimele 24 de ore de COVID-19, a anunţat sâmbătă guvernul de la Londra. Asta a dus totalul deceselor la 34.466, cea mai mare valoare din Europa şi a doua din lume, după Statele Unite. site news

Lasă un răspuns