youtube

(VIDEO) Președintele Poloniei, omagiu pe ritmuri de rap pentru medicii din prima linie

Preşedintele polonez Andrzej Duda a recitat o compoziţie proprie pe ritmuri de rap în beneficiul personalului medical care luptă împotriva pandemiei de COVID-19, potrivit unei înregistrări video publicate, luni, 11 mai, pe internet.

Președintele Andrzej Duda a acceptat o provocare

Şeful statului a participat la ”Hot16challenge”, o provocare iniţiată de un grup de rapperi din Polonia, care presupune compunerea şi înregistrarea a 16 versuri de rap pe un ritm la alegere, urmată de donarea unei sume de bani în beneficiul personalului medical aflat în prima linie a luptei împotriva coronavirusului.

Preşedintele polonez, care candidează pentru un al doilea mandat, a ales pentru cântecul său cuvinte poetice, fără să dezvăluie care i-a fost sursa de inspiraţie.

Compoziție pe ritmuri de rap

”Ei nu te întreabă cum te numeşti, ei luptă contra umbrei ascuţite a ceţii”, a recitat preşedintele polonez. ”Noi suntem ei, ei sunt noi”, continuă melodia, care se încheie cu „glorie salvatorilor”.

La rândul său, Andrzej Duda l-a nominalizat pentru a lua parte la această provocare, printre alţii, pe premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Până în prezent, iniţiativa, la care au participat mai mulţi artişti, dar şi avocatul poporului din Polonia, Adam Bodnar, a reuşit să strângă peste un milion de zloţi (220.000 de euro).

Înregistrarea video în care preşedintele polonez recită pe ritmuri de rap a fost vizionată de aproape 3,5 milioane de ori până marţi la prânz.

Alegerile prezidenţiale din Polonia, suspendate din cauza pandemiei şi a dezacordurilor dintre majoritate şi opoziţie, ar trebui să aibă loc în iunie sau iulie. Preşedintele în exerciţiu încearcă în mod special să atragă voturile tinerilor, fiind activ pe reţelele de socializare. site news

Lasă un răspuns