(VIDEO) Povestea bărbatului căzut din parapantă, după fix un an revine la locul faptei și zboară

În timpul unei vacanţe din Elveţia, un bărbat s-a aflat la un pas de moarte după ce s-a dat cu parapanta fără ca instructorul să-l fi asigurat înainte. Bărbatul a petrecut în jur de două minute agăţat de planor, pentru că în cele din urmă să-şi dea drumul în momentul în care s-a aflat la o distanţă mică de sol. La momentul „aterizării forţate” el şi-a facturat o încheietură şi şi-a rupt un tendon. Cu toate acestea, potrivit CNN, la mai puţin de un an de la incident, Chris Gursky s-a întors în Elveţia pentru a se da din nou cu parapanta, de data aceasta asigurat.

Chris Gursky a murit aproape. Nu, nu este o exagerare. Există un videoclip viral care să dovedească asta. În noiembrie 2018, în timp ce se află în vacanță în Interlaken, Elveția, împreună cu soția să, încercarea lui Gursky de a zbura cu parapanta a mers groaznic. Instructorul a uitat să atașeze hamul de siguranță.

Un videoclip care te tulbură

Videoclipul arată cum Gursky a apucat pe planor cu brațul stâng și s-a învârtit cu dreapta pentru a-l ține pe instructorul care era atașat. Vizionarea videoclipului este destul de stresantă, așa că este imposibil să vă imaginați ce a trecut prin mintea lui Gursky în timpul zborului.
„La un moment dat când am privit în jos, am văzut destul de mult că copacii își schimbă toate culorile. A fost o zi absolut frumoasă și doar m-am uitat și am fost așa, această este absolut frumoasă – și voi cădea, moartea mea va fi aici. Și eu m-am văzut căzând în aer. Și cred că la acel moment, chiar am încercat să mă concentrez pe deplin pe cât am putut de tare, atât timp cât am putut.”

Curajul de a o lua de la capăt cu parapanta

În septembrie 2019, el și soția sa s-au reîntors în Elveția. Cuplul a ales de această dată o companie diferită pentru a închria acest tip de zbor. De fapt, Gursky zbura cu Wolfgang Siess, considerat a fi unul dintre cei mai buni glisieri din lume. Deci, era în mâini sigure și nu se simțea atât de nervos.
„A fost doar tot ceea ce am sperat că va fi, a fost fără efort, cum ai zbura. A fost fantastic.” Așadar, ce ar spune Gursky junkies-urilor cu adrenalină care se ezită după ce au vizionat videoclipul zborului eșuat? „A mea a fost o situație într-un milion, știți? Aș spune că mergeți pentru asta. Este o experiență incredibilă”, spune el.

Află aici povestea incredibilă a bebeluțului salvat dintr-o tragedie avatică petrecută acum o lună.

Gursaky și-a reamintit momentele dramatice prin care a trecut în urmă cu un an, alături de soția sa. A fost prima lor zi în Elveția, spune Gursky, și a fost o zi uimitoare, soarele luminând panorama orbitoare a Alpilor și pădurile luxuriante de mai jos. Soția lui Gursky a decolat cu succes și a fost pregătit să o urmeze.”Un fel de a mers în mișcare lentă când am decolat”, spune el pentru CNN Travel. „Nu știam exact ce se întâmplă, ce s-a întâmplat până când nu era prea târziu pentru a renunta ori a face ceva în acest sens. Îmi amintesc doar că mi-am dat seama că singurul lucru care mă susține în fața morții probabil iminente au fost mâinile mele.”

O zi de neuitat, cel mai dramatic zbor cu parapanta

„Cel mai greu, cred, a fost în punctul de lansare – același loc în care am lansat prima dată – și doar privindu-mă în jos spunând:„ Bine, vom face asta din nou.” „Dar, odată ce am părăsit pământul, am fost doar dus și a fost absolut frumos.”

Din fericire, a trăit să spună povestea creșterii părului. Dar, în timp ce majoritatea oamenilor ar putea fi concediați de aventuri aeriene pentru bine după o astfel de experiență, Gursky – necontenit – a dorit să îi dea o altă lovitură. Așa că, mai puțîn de un an mai târziu, se întorcea, supravegheând peisajul alpin, pe cale să treacă peste bord și să treacă din nou peste tot – deși atașat de harnașament de această dată. „Am spus:„ Vreau să o fac, vreau să mă ridic acolo, vreau să o fac din nou”, își amintește Gursky, care locuiește în Florida.

Un mod de a demonstra că poți trece peste orice în viață

Decizia lui Gursky este un exercițiu destul de impresionant de rezistență, atât fizic, cât și mental. În fața unui scenariu atât de înfricoșător, mulți dintre noi ar intră în panică și ar putea pierde controlul. El crede că prin ceea ce l-a trecut este un amestec de a fi cu mintea puternică – și cu încheieturile puternice. „Odată ce m-am gândit la ceva, sunt destul de încăpățânat în privința asta”, spune Gursky. „Nu sunt un șobolan de gimnastică. Nu lucrez că un maniac sau altceva, dar am avut întotdeauna o strângere destul de puternică. Dar sunt draptaci și m-am ținut mai ales cu mâna stângă tot timpul – deci nu sunt sigur de unde a venit asta.”

Își amintește că s-a simțit destul de ușurat când a aterizat în cele din urmă pe pământ – chiar dacă a fost o coborâre dezolantă. Și-a fracturat încheietura dreaptă, și-a rupt un tendon. Întins în spital în acea zi, Gursky a încercat să înțeleagă ceea ce s-a întâmplat. Gursky nu a dorit să numească și să-l facă de rușine pe instructorul sau compania resectivă ori sau să continue acțiuni în justiție.

„Am vrut doar să să merg mai departe, să trec pe lângă această tregedie”, spune el. Și-a împărtășit experiența pe Facebook, clipul devenind viral și ajungând la 9 milioane de vizualizări. Dar, deoarece Gursky este cunoscut de prieteni și familie că cineva care se bucură de râs, o mulțime de oameni au presupus că glumea. (site news)

Lasă un răspuns