captura youtube

(VIDEO) Polițiștii din China au fost dotați cu căști care măsoară temperatura de la o distanță de 2 metri

Mai mulţi poliţişti sunt prezentați într-un videoclip, purtând căşti supradimensionate, pe care sunt montate camere video. Pe ecranul camerei pot fi observate imagini cu oamenii ce se plimbă prin jur. Fiecare siluetă are afişat deasupra un număr. Este vorba de temperatura corpului, aşa cum a fost aceasta captată de camera cu raze infraroşii. Acesta este videoclipul de prezentare al produselor realizate de KC Wearable, una din companiile din China care fabrică dispozitive de supraveghere menite să prevină răspândirea COVID-19.

Este vorba de o cască smart dotată cu un procesor ARM, o camera cu raze infraroşii şi un ecran, denumită KC N901. Aceasta poate detecta temperatura celor care se află în jur pe o rază de doi metri cu o precizie de 0,3 grade Celsius.

1.000 de astfel de căşti sunt deja utilizate în China. De asemenea, acestea sunt folosite de poliţiştii din Dubai. Compania chineză a trimis deja astfel de căşti şi în Italia, pentru a fi testate de carabinieri, dar şi guvernului olandez. Căştile permit măsurarea temperaturii indivizilor, a persoanelor ce se află în mulţime, idenficarea persoanelor prin recunoaştere facială, scanarea codului QR pentru date personale. site news

Lasă un răspuns