(VIDEO) Ploaie de iguane, fenomen rar dar perfect explicabil științific

Serviciul Meteorologic Național a emis o avertizare bizară, la prima vedere, pentru statul american Florida. În contextul scăderii temperaturilor până aproape de 0 grade Celsius, a anunțat că e posibil că din copaci să cadă iguane înghețate. Iar fenomenul deja are loc, în general aceste iguane ajungând înghețate pe sol. Aceste mici reptile sunt predispuse la îngheț atunci când temperaturile scad sub 4 grade.

Reptilele cu sânge rece, care depind de temperatura mediului pentru a și-o ajusta pe cea internă, pot reacționa astfel atunci când temperaturile coboară prea mult. E adaptarea lor pentru a supraviețui, notează Mental Floss. Când e prea frig (ceea ce în Florida se întâmplă destul de rar), ele devin letargice și pot întră intr-o stare în care par moarte, dar în realitate plămânii și inima le funcționează în continuare. Alte funcții neesențiale sunt oprite pentru moment, pentru conservarea energiei.

Vezi cu furtună gigantică a făcut ravagii în utlimele zile, în Spania.

Cele mai multe dintre animale își revin ulterior, dacă temperaturile cresc. După 8 ore în care au stat înghețate, dacă temperatura nu a crescut, reptilele încep să moară.

Acum doi ani, poza unei iguane înghețate a devenit virală

Nu e prima oară când iguanele înghețate îi surprind pe aericani. În 2018, unul dintre cronicari de la The Palm Beach Post, s-a trezit la o vreme de -40 de grade și a fost întâmpinat de o o asmenea iguană. El a făcut ceea ce ar fi făcut majoritatea oamenilor:  a pus o fotografie pe social media.

Acesta era efectul uneia dintre cele mai puternice furtuni de pe Coasta de Est din istoria modernă. Furtuna a blocat orașele cu zăpadă și polei, forțând școli și întreprinderi să se închidă în timp ce companiile aeriene anulau mii de zboruri.

Citești despre cum se întâmplă să plouă cu obiecte ciudate, de la animale la pietre.

Iguanele verzi, la fel ca toate reptilele, sunt animale cu sânge rece. Așa că atunci când temperatura scade la un anumit nivel, iguanele devin imobile.  Sub 50 de grade Fahrenheit, ele devin lente. Sub 40 de grade, sângele lor se oprește, iar corpul le devine suficient de rece încât să nu mai aibă nici o reacție „, a mai spus el, conform The Independent. site news

Lasă un răspuns