(VIDEO) Plaje din Mallorca au fost rase de pe fața pământului, nu mai e strop de nisip

Plaje din Mallorca au fost rase de pe fața pământului, nu mai e strop de nisip. Mai multe plaje din estul insulei spaniole Mallorca au fost grav deteriorate şi au rămas fără nisip în urma ciclonului Gloria de luna trecută.

Plaje din Mallorca au fost rase de pe fața pământului, nu mai e strop de nisip

„Nisipul de pe litoralul nostru, cu o lungime de 1,8 kilometri, a fost luat de ape şi dus în mare”, a declarat Marcial Rodriguez, reprezentant al asociaţiei de turism din staţiunea Cala Millor.

Furtuna Gloria, care a staţionat timp de trei zile deasupra insulei spaniole, a distrus, de asemenea, numeroase turnuri de salvamari şi facilităţi sanitare.

Ploi torenţiale şi valuri înalte de mai mulţi metri au provocat pagube estimate la 11,2 milioane de euro, potrivit cotidianului Ultima Hora.

Plajele din Manacor, Son Servera, Felanitx, Capdepera, Sant Llorenc, Santanyi şi Pollenca au rămas complet lipsite de nisip.

Turismul local, afectat de furtunile violente

Autorităţile locale speră să primească un ajutor imediat din partea Guvernului de la Madrid pentru a putea să refacă aceste plaje înainte de debutul noului sezon turistic. Acest proces va fi îndelungat şi costisitor, întrucât pe unele plaje din Son Servera au rămas doar stânci golaşe. Alte plaje sunt acoperite în prezent cu un strat gros de peste un metru de alge, au explicat autorităţile locale.

Citește ce vedetă de la noi are trup perfect pentru plajă

Numai în Sant Llorenc este nevoie de peste 3.000 de metri cubi de nisip pentru refacerea tuturor plajelor. site news

Lasă un răspuns