(VIDEO) Piramidele din Egipt, iluminate special cu mesaje de solidaritate: „Stați acasă, stați în siguranță!”

Autoritățile egiptene au folosit simbolurile țării pentru a transmite un mesaj atât locuitorilor, cât și întregii omeniri. Astfel, piramidă lui Kheops, de la Gizeh, dar și celelalte două, au fost iluminate special, iar pe contur au fost proiectate mesaje de solidaritate cu victimele pandemiei din toată lumea. 

Egiptenii au transmis un mesaj prin intermediul celebrelor piramide, în contextul pandemiei de coronavirus. Acestea au fost iluminate special, iar pe contur au fost proiectate mesaje de solidaritate cu victimele pandemiei din toată lumea. 

Directorul Consiliului Antichităților a declarat că transmite acest mesaj din fața celui mai important vestigiu, Marea Piramidă. Mesajul este dublu, în prima parte sugerează cetățenilor să stea acasă, iar în cea de-a două, le mulțumește celor care au contribuit la protejarea sănătății publice din Egipt.

Mesaje de solidaritate cu victimele pandemiei din toată lumea

 „Avem un mesaj foarte important. Transmitem acest mesaj din fața celui mai important vestigiu, Marea Piramidă. Mesajul nostru este unul dublu. Prima parte spune „Stați în siguranță, stați acasă!”, protejați sănătatea celorlalți. A doua parte a mesajului, foarte importantă, este una de mulțumire, apreciere și respect pentru toți aceia care au contribuit la protejarea sănătății publice în Egipt.”, a declarat Mostafa Waziri, director al Consiliului Antichităților.

Mesajul este scris atât în arabă, cât și în engleză, pentru a se adresa întregii planete.  

„Am hotărât să scriem acest mesaj în arabă și engleză, pentru a ne putea adresa întregii lumi, pentru că virusul nu amenință doar Egiptul. Situația din Egipt este, mulțumesc lui Dumnezeu, una stabilă. Dar acesta este un mesaj de solidaritate adresat tuturor țărilor în care virusul s-a răspândit atât de mult. De aceea am vrut să transmitem aceste mesaj în limba engleză. Stați acasă, stați în siguranță, aveți grijă de voi înșivă!”, a spus Khaled El Anani, ministrul Turismului.

Platoul de la Giza este unul dintre punctele forte ale turismului egiptean, spectacole de sunet şi lumină fiind organizate în mod regulat aici pentru turişti. site news

Lasă un răspuns