(VIDEO) O superbacterie a supraviețuit ani de zile în spațiu. A stat pe Stația Spațială Internațională

Oamenii de știință au atașat o tulpină de bacterie pe exteriorul Stației Spațiale Internaționale. După trei ani, au fost uimiți să constate că a supraviețuit atâta timp în spațiu deschis.

Experimentul, condus de o echipă de cercetători japonezi, a implicat bacteria Deinococcus radiodurans, cunoscută și sub numele de „bacteria Conan”, datorită rezistenței sale extreme la frig, deshidratare și medii acide.

„Experimentul misiunii japoneze Tanpopo a constat în atașarea uneii bacterii pe exteriorul ISS, care a fost apoi expusă vacuumului din spațiul cosmic și, uimitor, bacteria a supraviețuit”, a declarat Lewis Dartnell, profesor la Universitatea din Westminster, citat de BBC.

„Celulele aflate în centrul coloniilor de bacterii au supraviețuit, dar cele aflate la margine au murit. E ca și cum a fi fost protejate de „frații și surorile” lor”, a explicat profesorul.

Citește și O moleculă din fructe și legume poate ucide virusul Sars-CoV-2. Oamenii de știință sunt în extaz

„Aceste bacterii care supraviețuiesc în condiții extreme ne învață lucruri noi despre limitele supraviețuirii, despre condițiile la care se pot adapta. Aceste extremofile ne arată, de asemenea, în ce fel de medii am putea găsi viață în altă parte decât pe Pământ”, a mai spus Dartnell. site news

Lasă un răspuns