(VIDEO) Nuntă cu lăutari, în plină pandemie de coronavirus. Petrecăreții au încins hore mari: Așa petrecem noi în carantină!

Echipajele de jandarmi și poliție au oprit, joi, petrecerea la o nuntă de rromi în localitatea Borlești (Argeș), la care participau zeci de petrecăreți. Printre invitați ar fi fost și persoane care ar fi trebuit să fie în izolare sau carantină, după ce s-au întors din străinătate, potrivit presei locale.

Nuntă cu lăutari, în plină pandemie de coronavirus

Vecinii au auzit gălăgia din sat și au sunat imediat la numărul unic de urgență 112. Potrivit imaginilor difuzate pe Facebook, petrecerea a început destul de devreme joi dimineață. Pe imagini curg dedicațiile muzicale și cântările. Unul dintre nuntași chiar strigă: „Așa petrecem noi în carantină”.

Luigi Ionescu, primarul comunei Merișani: „I-am anunțat personal că nu au voie să se adune nici măcar la cafea, deci știau. De nuntă nu știam, am aflat la orele 11, astăzi. Nu aveau de gând să renunțe la petrecere și de obicei nu spun când au și nici nu se pârăsc”.

Fericitul eveniment avea loc în contextul în care autoritățile au interzis reuniunile mai mari de 100 de persoane. O publicația locală scrie că mirii au fost deranjați de mascați, jandarmi și echipaje ale poliției.

Autoritățile au eliberat zona și după ce au încheiat cercetările au decis amendarea proprietarului unde se organizase nunta cu suma de 4.000 de lei.

După sosirea autorităților, oamenii au schimbat planul, mireasa a fost urcată într-o mașină și alaiul a plecat spre Teleorman, la mire acasă.

Petrecerile se țin lanț

O altă petrecere a avut loc în Băilești, Dolj, ”la un cort și cu baloane”, la care au participat ”în jur de 100 de persoane”.

Primarul orașului, Costel Pistrițu, 51 de ani, afirmă că ” a fost vorba despre 15, maximum 20 de persoane care au făcut un grătar în curte și ascultau muzică la boxe”.

”Noi suntem îngrijorați, mai ales că, se spune, la acea petrecere au fost prezenți mulți oameni care veniseră din străinătate”, a declarat un localnic din Băilești. site news

Lasă un răspuns