(VIDEO) Nu-ți vaccinezi copiii? Un vampir le va bea sângele

Rusia s-a gândit la o idee ingenioasă de a-i determina pe părinți să-și vaccineze copiii. O campanie online cu vampiri însetaţi de sânge. în încercarea de a sublinia importanţa imunizării.

Departamentul de sănătate al Moscovei a lansat săptămâna aceasta pe internet un videoclip în care eroul este un vampir înfricoşător, însoţit de fiica sa, care întreabă un medic dacă aceasta poate bea în siguranţă sângele persoanelor nevaccinate.

VIDEO-apel la vaccinarea copiilor

Medicul, care afirmă că ar fi bine să nu bei sânge deloc, observă că ar fi deosebit de periculos să consumi hemoglobina unei persoane nevaccinate.

„Deci, de aceea unii părinţi sunt împotriva vaccinării, pentru a ne împiedica să le muşcăm copiii?”, întreabă Dracula moscovit.

Videoclipul se încheie cu un apel la vaccinarea copiilor, în condiţiile în care în Rusia, ca în alte ţări din Europa şi în Statele Unite, mişcarea antivaccin câştigă teren, potrivit Agerpres.

Mai mulţi oficiali moscoviţi au cerut joi ca vaccinarea să devină obligatorie.

Avertisment de la OMS și UNICEF

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Programul Naţiunilor Unite pentru Copii (Unicef) au avertizat în iulie că rata vaccinărilor este în scădere în întreaga lume, în special împotriva rujeolei.

Rusia şi alte trei foste republici sovietice – Ucraina, Kazahstan şi Georgia – au totalizat 78% din cazurile de rujeolă în primul semestru al anului 2019.

Lasă un răspuns