(VIDEO) Nou episod vatman versus BMW la Iași, cum s-a terminat

Zeci de maşini şi tramvaie au rămas blocate miercuri dimineaţă, 15 ianuarie, la Iaşi, după ce un BMW s-a defectat pe linia de tramvai. Coada formată s-a întins pe sute de metri, printre vehiculele blocate fiind şi cel puţin 10 tramvaie. Din fericie, la Iași a fost vorba de un vatman cu capul pe umeri.

Cum reacționează un vatman adevărat, deosebirea față de cazul din Capitală

Incidentul rutier a avut loc în zona Târgu Cucu din Iaşi, una dintre cele mai aglomerate din oraş, mai ales la orele dimineţii. Un BMW rula pe linia de tramvai, în condiţiile în care în zonă sunt două benzi de deplasare, cu tot cu cea de rulare a tramvaiului. La un moment dat, din cauza unei defecţiuni, şoferul nu a mai putut să pornească maşina. Bolidul a rămas pe şine timp de câteva zeci de minute. În spatele său se aflau zeci de tramvaie şi maşini. La faţa locului a ajuns şi un echipaj de la Poliţia Locală.

Vezi aici cele mai tari glume născute de rețelele sociale despre confruntarea vatman vs BMW.

Potrivit martorilor, vatmanul din primul tramvai blocat a reacţionat cu calm la situaţia creată. El nu l-a claxonat pe şoferul din BMW şi a aşteptat liniştit ca maşina să fie ridicată de pe şine. Traficul a revenit la normal abia după ce SUV-ul a fost ridicat cu o platformă de pe linia de tramvai.

Totul s-a sfârșit fără amenzi și scandal

Reprezentanţii Poliţiei Locale ne-au transmis că şoferul bolidului nu a fost amendat. Asta pentru că a fost vorba de o defecţiune a maşinii şi nu o încălcare a regulilor rutiere. Situația vine după un caz similar petercut în Capitală și îndelung mediatizat. Un șofer și un vatman s-au șicanat în trafic, primul dintre aceștia blocând linia de tramvai. Cel de-al al doilea  a intrat cu vehiculul Societății de Transport București în autoturism.

Citește și reacția BMW România după incidentul de acum o săptămâni, din București.

În urma accidentului, șoferul a rămas fără permis și a fost amendat cu 2.230 de lei,iar vatmanul este cercetat disciplinar. Șicanele din trafic au fost filmate cu o cameră montată pe tramvaiul Societății de Transport București (STB). În imagini se vede cum șoferul unui autoturism de lux frânează brusc în fața tramvaiului și pornește din nou, iar în tot acest timp este claxonat de vatman. În cele din urmă, vatmanul acelerează și întră direct în bara din spate a mașinii. (site news)

Lasă un răspuns