FOTO twitter

(VIDEO) NASA a construit, în doar 37 de zile, un ventilator pentru pacienţii COVID-19. Poate fi folosit și acasă

Inginerii de la NASA au dezvoltat un ventilator cu înaltă presiune special conceput pentru a ajuta pacienţii bolnavi de COVID-19, potrivit unui comunicat al agenţiei, citat de CNN.

Ventilatorul a primit numele VITAL, după ce a trecut un testul final de la Şcoala de Medicină Icahn din New York la începutul săptămânii. NASA spera ca procedurile de aprobare să decurgă rapid pentru a putea fi folosit în ajutorarea pacienţilor.

„Suntem foarte mulţumiţi de rezultatele obţinute în urma testelor desfăşurate într-un laborator care simulează cu mare precizie organismul uman”, a spus Dr. Matthew Levin. „Prototipul NASA a funcționat așa cum era de așteptat într-o mare varietate de condiții pe un pacient simulat. Echipa este încrezătoare că ventilatorul VITAL va putea ajuta pacienții care suferă de COVID-19 atât aici, în Statele Unite, cât și în întreaga lume.”

„Suntem specializați în nave spațiale, nu în fabricarea dispozitivelor medicale”, a spus directorul JPL, Michael Watkins. „Dar ingineria excelentă, testele riguroase și prototipurile rapide sunt câteva dintre specialitățile noastre. Când oamenii de la JPL și-au dat seama că ar putea avea ceea ce este nevoie pentru a sprijini comunitatea medicală, au considerat că este datoria lor de a împărtăși ingeniozitate și expertiză.”

Ventilator utilizat în spitale, dar și acasă

Prototipul este flexibil şi poate fi utilizat atât în spitale, cât şi în centrele de carantină care pot fi hoteluri sau locuinţe. Acesta are o capacitate mai mare de a oferi oxigen pacienţilor decât ventilatoarele utilizate în acest moment în SUA. Cantitatea suplimentară de oxigen a fost integrată special, după ce s-a dovedit că în anumite cazuri este necesar mai mult oxigen în organismul pacienţilor aflaţi în stare gravă.

Durata de proiectare a dispozitivului a fost de 37 de zile, inginerii fiind presaţi de evoluţia rapidă a pandemiei. site news

Lasă un răspuns