facebook

(VIDEO) Misiunea SpaceX- un succes. Astronauții au ajuns la Stația Spațială Internațională

După 18 ore de zbor, nava spațială Crew Dragon, avându-i la bord pe cei doi astronauți americani, a ajuns cu succes la Staţia Spaţială Internaţională.

Protocolul de andocare la Staţia Spaţială Internaţională a fost completat de capsula la bordul căreia se află astronauții Bob Behnken şi Doug Hurley.

Se efectuează ultimele operaţiuni înainte ca pasagerii capsulei Crew Dragon să se întâlnească la bordul SSI cu astronauţii Chris Cassidy, din Statele Unite, şi cu ruşii Anatoli Ivanişin şi Ivan Vagner. Întregul proces de stabilizare a presiunii între SSI şi naveta Crew Dragon va dura aproape o oră.

Nu a fost încă stabilită o dată finală pentru misiunea celor doi astronauți în spaţiu, însă aceasta nu ar trebui să dureze mai mult de patru luni, cât vor rezista panourile solare ale capsulei Crew Dragon.

Americanii s-au pregătit pentru întâlnirea cu colegii lor de la bordul Staţiei Spaţiale trezindu-se la ora 4.45 (ora 11.45 în România). Este pentru prima dată când astronauţii primesc un semnal muzical de trezire de la ultima misiune operată de NASA, în iulie 2011. Bob Behnken şi Doug Hurley au ales ca semnal pentru deşteptătorul din această dimineaţă piesa „Planet Caravan” de Black Sabbath.

SpaceX şi NASA au lansat, sâmbătă, naveta Crew Dragon, prima misiune cu echipaj uman din cadrul acestei colaborări. site news

Lasă un răspuns