(VIDEO) Mesaje de încurajare proiectate pe Marea Piramidă de la Giza

(VIDEO) Mesaje de încurajare proiectate pe Marea Piramidă de la Giza

Marea Piramidă de la Giza este singura dintre cele șapte minuni ale lumii care a rămas înca în picioare, iar luni seara pe aceasta au fost proiectate mesaje dedicate luptei împotriva coronavirusului. „Rămâneţi acasă, rămâneţi în siguranţă” a fost mesajul proiectat pe piramidă. De asemenea, a fost proiectat și un mesaj pentru cei ce luptă în linia întâi împotriva coronavirusului: „mulţumim celor care veghează asupra siguranţei noastre”.

Egiptul a înregistrat oficial 656 de cazuri de COVID-19 şi 41 de decese.

Khaled el-Enany, ministrul pentru turism şi antichităţi, a convocat câțiva jurnaliști pentru această ocazie și a afirmat că mesajul proiectat este unul adresat întregii lumi și a dat asigurări că a dat asigurări că ministerul său depune „eforturi intense pentru salubrizarea şi dezinfectarea tuturor hotelurilor turistice, vaselor, monumentelor, muzeelor, pentru a putea fi gata să primească turiştii” după terminarea pandemiei.

Economia egipteană se bazează aproape exclusiv pe turism, iar acest sector a fost multi ani muribund din cauza instabilității politice ce a urmat revoltei din 2011. Încet-încet, acest sector a revenit la viață începând cu anul 2017, însă pandemia de COVID-19 a constituit o nouă lovitură. „Am pierdut miliarde de dolari, însă prioritatea noastră a fost foarte clară: sănătatea egiptenilor şi a turiştilor”, a declarat ministrul, luni seară.

Platoul de la Giza este unul dintre unul dintre punctele forte ale turismului egiptean, spectacole de sunet şi lumină fiind organizate în mod regulat aici pentru turişti. În faţa pandemiei, autorităţile egiptene au decretat suspendarea zborurilor internaţionale, închiderea muzeelor şi a siturilor arheologice până la data de 15 aprilie. Pe lângă personalul spitalicesc, Egiptul a mobilizat unităţi ale armatei în lupta împotriva noului coronavirus, în special pentru activităţi de dezinfectare. site news

Lasă un răspuns