(VIDEO) Marile magazine se golesc din cauza coronavirus, producătorii români rămân cu marfa nevândută

Marile magazine se golesc din cauza coronavirus iar producătorii români rămân cu marfa nevândută.

Marile magazine se golesc din cauza coronavirus

Rafturile supermarketurilor se golesc din cauza coronavirus, în timp ce producătorii autohtoni rămân cu marfa nevândută. România importă 80% din produsele alimentare necesare pentru consum, transmite Mediafax.

În timp ce transportul rutier este sub restricţii, iar rafturile din supermarketuri sunt goale, fermierii rămân cu marfa nevândută.

Nimeni nu se înghesuie să cumpere de la producători. Un fermier din judeţul Călăraşi riscă falimentul.

„Noi nu vrem să mărim preţurile. Dar probabil când se vor termina stocurile din import, acolo vom ajunge”, spune Alexandru Baciu, fermier din Călăraşi.

Demersuri pentru agricultură

Ministerul Agriculturii a comunicat în cursul săptămânii că face toate demersurile ca domeniile agriculturii să nu fie afectate. Dar nu a specificat care sunt măsurile luate pentru a-i spijini pe fermieri.

Fermierul Alexandru Baciu spune că are nevoie de măsuri clare.

„O compensare pe litrul de lapte predat la procesator, o compensare pe kilogramul de carne care iese din abator, pe documente”, explică fermierul.

România importă aproape 80% din alimentele necesare pentru consum. Astfel, puţinii producători de produse autohtone rămân cu marfa pe stocuri, în timp ce marii retaileri rămân cu rafturile golite. site news

Lasă un răspuns