(VIDEO) Logan pe GPL explodează chiar în timpul alimentării, pagube uriașe

Imagini şocante într-o staţie GPL din Rusia cu un Logan făcut praf. Incidentul a avut loc în orașul Meleuz. În momentul exploziei, șoferul se afla la casă pentru a achita alimentarea vehiculului și a scăpat teafăr.

Citește și despre Dacia Logan 3, primele imagini-spion cu noul model al uzinei de la Mioveni (FOTO).

O echipă de specialiști a intervenit pentru a îndepărta vehiculul. Potrivit anchetatorilor, rezervorul autoturismului s-a aprins în momentul în care a început alimentarea și a explodat după câteva secunde, când șoferul se afla deja la casă. Mașina a fost distrusă complet în explozie. Însă există destule voci care pun la îndoială cauza exploziei. Mulți pasionați de mașini spun că este mai probabil ca explozia să aibă drept cauză o problemă la rezervorul clasic de carburant, decît la cel de GPL.

Specialiștii spun că rezervorul GPL e mai sigur decât cel de benzină

Conform specialiștilor, un rezervor pe gaz este mult mai rezistent decât un rezervor de benzină. Rezervorul pentru gaz este realizat din oțel, pe când cel din benzină (la cele mai noi modele de mașini) este realizat din plastic dur. În plus rezervorul de gaz are sisteme de siguranță cum ar fi o supapă ce previne supraumplerea rezervorului cu GPL.

Citește și despre tragedia din spital, la Constanța, cu femeia care a muit după ce a stat 16 ore pe holuri.

În caz de incendiu, atunci când presiunea din interiorul rezervorului atinge punctul critic, supapa eliberează gazul sub presiune. Iar acesta arde fără să producă o explozie puternică.

Montajul făcut de amatori sau o instalație artizanală, cauzele ce pot provoca tragedii

Deși această situație este extrem de rară, dacă această supapă nu funcționează, este posibil că rezervorul de GPL să explodeze. Dacă instalația GPL este una artizanală și nu este montată corespunzător într-un service autorizat, există într-adevăr șansă să aveți probleme pe parcurs.
Dacă instalația GPL și rezervorul GPL sunt montate de profesioniști într-un service specializat și autorizat, nu există șansă că rezervorul GPL să explodeze, nici măcar în caz de incendiu.  site news

Lasă un răspuns