(VIDEO) Imagini dramatice surprinse în larg! Migranți opriți cu focuri de armă și prăjini, barca în care se aflau, la un pas să se scufunde

Imagini dramatice au fost surprinse în larg! Ofiţeri din Garda de coastă a Greciei au tras cu gloanţe spre o barcă pnenumatică în care se aflau refugiaţi care traversau Marea Egee, din Turcia în Grecia.

Imagini dramatice surprinse în larg!

Autorităţile turce au distribuit luni un filmuleţ despre care spun că surprinde momentul în care Garda de coastă elenă încearcă să scufunde o barcă cu migranţi aflată în largul oraşului turcesc Bodrum, la doar 12 km de insula greacească Kos. Un ofiţer îmbrăcat în negru a tras două focuri în apă, dintr-o puşcă automată, iar apoi barca este împinsă cu prăjini.  

„Oficiali ai Gărzii de Coastă au efectuat manevre destinate scufundării bărcii de cauciuc ce se îndrepta spre Grecia şi care transportă refugiaţi. Au deschis focul, iar apoi migranţii din barcă au fost loviţi cu beţe lungi“, a declarat Garda de Coastă turcă într-un comunicat. 

Contactat de The Telegraph, un purtător de cuvânt al Gărzii de Coasă a Greciei a precizat că nu ştie despre existenţa unui astfel de filmuleţ şi a refuzat să comenteze pe marginea lui. 

Copilul unui refugiat, mort în naufragiu

Într-un incident separat care a avut loc tot luni în largul Insulei Lesbos, copilul unui refugiat a murit în urma naufragiului ambarcaţiunii în care se aflau alţi 47 de migranţi. De asemenea, un refugiat sirian care încerca să ajungă din Turcia în Grecia a fost ucis, luni, în urma unei intervenţii a forţelor de securitate elene cu scopul de a bloca trecerea unor migranţi adunaţi la frontieră. 

Citește și Situația din Italia, din ce în ce mai gravă! Numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu 50%, un spital din zonă preia exemplul Wuhan

Turcia a anunţat, joi, că nu va mai împiedica sutele de mii de solicitanţi de azil să meargă spre Europa, în pofida unui angajament asumat anterior în cadrul unui acord convenit cu Uniunea Europeană în 2016. 

Declaraţia a fost făcută în anticiparea sosirii iminente a refugiaţilor din regiunea Idlib din Siria, unde aproape un milion de oameni şi-au părăsit locuinţele pentru a fugi din calea războiului dintre forţele  guvernamentale siriene, ajutate de Rusia, şi rebelii susţinuţi de Turcia. 

Decizia Turciei a avut loc după uciderea a 33 de soldaţi turci în nord-vestul Siriei, unde Ankara are desfăşurate trupe pentru a-i susţine pe rebeli, lansând o ofensivă împotriva regimului lui Bashar al-Assad. site news

Lasă un răspuns