foto pexels

(VIDEO) Ieșirea din starea de urgență, sărbătorită cu artificii și petreceri în București

Românii s-au bucurat că a venit data de 15 mai. În mai multe cartiere din București s-au auzit artificii la ora 00.00 când am intrat, oficial, în stare de alertă.

Artificiile s-au auzit în mai multe cartiere. Oamenii au sărbătorit pe străzi că am scăpat de starea de urgență și am intrat în starea de alertă pentru următoarele 30 de zile.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi, 14 mai, instituirea stării de alertă la nivel naţional, din data de 15 mai, pentru o perioadă de 30 de zile, în urma hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

România a intrat în stare de alertă, după două luni de stare de urgență din cauza epidemiei de coronavirus.

Citește și România a intrat în stare de alertă. Care sunt măsurile impuse pentru 30 de zile

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că purtarea măștii va fi obligatorie în spații închise. Este încurajată în continuare munca de acasă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, să asigure măsuri de protecție, inclusiv program decalat, dacă au peste 50 de angajați.

Terasele și restaurantele rămân închise. Produse alimentare și băuturi pot fi preparate și vândute în regim de drive-in și take away, ca și până acum.

Mall-urile de peste 15.000 de metri pătrați rămân închise, cu excepția magazinelor care au funcționat și pe perioada stării de urgență.

Arafat a anunțat și prelungirea suspendării zborurilor pentru mai multe țări, pentru încă 14 zile.

Cei care sosesc în țară vor intra în izolare la domiciliu. Cei care vor să stea separați de familie sau încalcă izolarea vor intra în carantină.

Pot fi carantinate clădiri, zone sau localități. De asemenea, rămân în carantină acele localități unde nu a fost ridicată măsura. site news

Vezi mai jos focuri de artificii

Lasă un răspuns