FOTO pexels

(VIDEO) Francezii au stat bară la bară peste 3 ore, după ce s-a redeschis McDonald’s. Cozi uriașe în Paris

Francezii au creat haos pe străzi după redeschiderea restaurantelor McDonald’s, stând la cozi, la drive thru, ore întregi. 

Doar câteva fast food-uri au fost deschise în Hexagon, 30 din cele 1.490 existente, iar locuitorii au apărut imediat pentru a profita de decizie, scrie Newsweek.

S-a stat bară la bară mai mult de trei ore, iar traficul a fost mult îngreunat în zonele respective, din cauza cozilor uriașe. În special în sudul Parisului au fost ambuteiaje, în Moissy-Cramayel, Lieusaint-Moissy și Saint-Gratien, în Val-d’Oise. 

Cozi de 400 de metri

„A trebuit să merg pe altă rută acasă, atât de mulți oameni erau”, a povestit un șofer. Cozile au fost de 400 de metri. „Am fost la cumpărături la ora 5 după-amiaza și deja era multă lume. Cred că a durat până la 10”, a spus un altul. „Nu mai am nici o speranță pentru umanitate după ce am văzut asta”, s-a amuzat un trecător.

În prezent, în Franța există mai mult de 159.000 de cazuri confirmate de coronavirus, iar numărul mortilor este de 20.796, cu peste 39.800 recuperați, potrivit Universității Johns Hopkins.

Oficialii francezi au declarat, duminică, 19 aprilie, că, deși virusul părea să fie controlat, blocarea strictă a țării va continua cel puțin încă trei săptămâni. Președintele Emmanuel Macron a anunțat săptămâna trecută că școlile vor începe să se deschidă începând cu 11 mai, dar procesul va fi treptat.

„Este o epidemie unică în Franța și încă nu s-a încheiat”, a declarat premierul Édouard Philippe. „Facem progrese împotriva acestei epidemii. Situația se îmbunătățește încet, dar sigur … Dar nu suntem în afara crizei de sănătate. A crede că am învins epidemia ar fi o eroare.”

El a adăugat: „Viața noastră după 11 mai nu va fi exact aceeași ca înainte de carantină. Nu dintr-o dată și probabil nu pentru o lungă perioadă de timp”.

„Trebuie să învățăm să trăim cu virusul”, a spus Philippe. „Vedem că populația nu este imunizată – poate fi o zi, dar astăzi nu. Nici nu vom avea un vaccin înainte de 2021…și în acest stadiu nu există niciun tratament care să fi demonstrat că funcționează. Asta ne lasă un instrument: prevenția”. site news

Lasă un răspuns