(VIDEO) Firea punctează greșeala făcută de Iohannis și întărită de Guvern: A crescut traficul în Capitală

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține, vineri, 1 mai, că la scurt timp după anunțul privind relaxarea restricțiilor, făcut de președintele Klaus Iohannis și întărit de Guvern, se remarcă o creștere a traficului în Capitală. Firea arată că înțelege nerăbdarea oamenilor, dar le recomandă să evite deplasările care nu sunt obligatorii.

Firea, semnal pentru gașca Iohannis & PNL

”Urmare a anunțului făcut zilele trecute de autorități în legătură cu relaxarea restricțiilor de circulație după data de 15 mai, în traficul bucureștean se constată o creștere vizibilă a numărului de vehicule care se deplasează prin oraș.

Am evaluat, în cursul zilei de ieri (n.r. – joi, 30 aprilie), la Centrul de Monitorizare a Traficului din cadrul Primăriei Capitalei, împreună cu directorul Poliției Locale și cu directorul executiv al Direcției Transporturi, această situație, precum și modul în care transportul public de suprafață a fost adaptat condițiilor de criză.

Înțeleg pe deplin nerăbdarea oamenilor după atâtea zile de izolare și restricții, dar trebuie să fim conștienți cu toții că nerespectarea strictă a măsurilor impuse de autorități poate zădărnici aceste eforturi considerabile. De aceea, le recomand tuturor bucureștenilor să evite în continuare orice deplasări care nu sunt urgente sau foarte importante și să respecte regulile de igienă și de distanțare socială.”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

De aceeași părere este și Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a declarat, joi, 30 aprilie, că a observat că pentru unii a început deja relaxarea şi că, după două săptămâni, s-ar putea să se impună şi alte restricţii dacă apare un număr exploziv de cazuri.

Pentru unii se pare că relaxarea deja a început. Şi deja a început într-un fel fără absolut nicio limită, adică circulaţia este aproape la fel ca înainte (…). Nu ştiu cum se comportă oamenii la ţară, tot auzim că acolo şi mai puţin se respectă regulile. Am trecut prin nişte sate în care oamenii aveau mască pe faţă. Adică, unii ascultă şi înţeleg situaţia, dar sunt unii care nu înţeleg. Ce spunem noi acum? Noi spunem următorul lucru: da, din 15 mai încercăm să începem relaxarea, gradual, cu adaptarea”, a afirmat Arafat, la postul Antena 3. site news

Lasă un răspuns