VIDEO emoționant. Românii au ieșit la balcoane să aplaude eforturile medicilor în lupta cu COVID-19

VIDEO emoționant. Urmând exemplul Italiei și Spaniei, România a fost chemată la balcon, să aplaude medicii românii care fac eforturi supraomenești sau doar să se gândească la oamenii aflați în suferință.

La București, în cartiere diferite, liniștea serii a fost înlocuită cu sute de aplauze. La ora 22, duminică seara, românii au ieșit la geam și au aplaudat medicii, asistenții și întregul personal medical care sunt pe baricade, în spitale, pentru a lupta cu pandemia COVID-19.

VIDEO emoționant, îți face pielea de găină

La fel s-a întâmplat și în țară. Spre exemplu, la Cluj-Napoca, locuitorii au ascultat melodii, cu difuzorul scos din birou pe balcon.

„Am propus și vecinii mei au rezonat, ca în fiecare seară la ora 8 să ieșim la blacon și să aplaudăm eforturile medicilor, asistenților, personalului medical, să ne încurajăm și să ascultăm o piesă. Azi am ascultat, cu difuzorul scos din birou pe balcon, aria Nessun dorma, din opera Turandot, de Puccini . Vă încurajez să faceți la fel, e frumos și dă o stare de bine!”, a scris pe Facebook Cristian Ivaneș, cel care a inițiat evenimentul.

Aflați în carantină, italienii cântă și dansează pe balcon

Locuitorii orașelor Benevento, Siena şi Napoli, izolaţi la domiciliu din cauza coronavirusului, au cântat şi au dansat, vineri seara, în balcoane pentru a depăşi mai uşor această perioadă de criză, după cum au scris colegii de la Corriere della Sera.

S-a cântat şi la Napoli şi Siena. În Campania, la Salerno, oamenii au cântat imnul naţional „Fratelli d’Italia”. Astfel, italienii au încercat să uite, pentru câteva secunde, de realitatea tristă pe care o trăiesc.

Sâmbătă, oamenii au decis să le mulțumească medicilor pentru efortul pe care îl depun ca să salveze vieți. Italienii au ieșit la balcoane și au aplaudat personalul medical. 

Lasă un răspuns