(Video) Efectele defrișărilor. Versantul Baiului s-a prăbușit în râul Azuga. Locuitorii au evacuat casele

Aseară s-a produs o alunecare uriașă de teren, în Azuga. Versantul Baiului a luat-o la vale, cu tot cu pădure, iar pământul a blocat cursul pârâului Azuga. Casele aflate la baza versantului, sunt în pericol , iar oamenii au evacuat deja locuințele.

„În localitatea Azuga, pe strada Umbroasă s-a produs o alunecare de teren. Alunecarea nu a ajuns încă la locuințe, dar preventiv în această seară vor fi evacuate 20 de familii, deoarece există posibilitatea ca acesta să avanseze către locuințe”, declară autoritățile.

Terenul aparține Casei Regale

Potrivit unor surse, terenul care s-a prăbușit, cu tot cu pădure, aparține Casei Regale a României.

Zona în care s-a produs alunecarea nu este cunoscută ca fiind una predispusă unor astfel de fenomene.  Alunecarea a ajuns până la marginea gospodăriilor, iar pericolul  avansării acesteia se menține, motiv pentru care s-a dispus evacuarea a aproximativ 150 de persoane din peste 20 de locuințe.

În privința cazării, autoritățile locale și cele județene caută soluții, astfel încât masura de urgență să acopere atât nevoia unui acoperiș temporar pentru cei aflați în această situație, dar și regulile impuse de contextul actual generat de Covid-19. Estimarea pagubelor, dar și cercetarea cauzelor care au dus la acest dezastru natural vor fi efectuate pe zi, începând de sâmbătă dimineață”, se arată într-o nouă informație a autorităților. site news

sursa: ziarulparhova.ro

Lasă un răspuns