foto medium.com

(VIDEO) David Blaine a plutit la peste 7.500 de metri deasupra Pământului. Imagini nemaivăzute!

Iluzionistul american David Blaine, cunoscut pentru acţiunile sale pline de risc şi acrobaţii realizate pe stradă, s-a întrecut pe sine, după ce a reușit să se ridice la peste 7.500 de metri altitudine, ținându-se de un mănunchi de 52 de baloane colorate umplute cu heliu, deasupra deşertului din Arizona, SUA, scrie CNN.

Blaine a fost nevoit să poarte o mască de oxigen, din cauza altitudinii mari.

Provocarea iluzionistului în vârstă de 47 de ani era să zboare deasupra oraşului New York, însă condiţiile atmosferice şi problemele de securitate l-au făcut să aleagă deşertul Arizona pentru acest eveniment.

Blaine s-a pregătit intens

David Blaine s-a antrenat timp de un şi jumătate, perioadă în care a obţinut brevetul de pilot, brevetul de conducător de balon cu aer cald şi un certificat de paraşutist după ce a realizat 500 de sărituri din avion.

Citește și Bărbat filmat în timp ce zbura printre avioane, la o altitudine de 1.000 de metri

Pe lângă controlarea nivelurilor de oxigen, echipa sa a trebuit să-i monitorizeze în permanenţă temperatura corporală, având în vedere că la o astfel de înălţime valorile înregistrate sunt în jur de minus 20 de grade Celsius. În timpul ascensiunii, care a început după ce iluzionistul s-a desprins de mâna fiicei sale de nouă ani, David Blaine a comunicat prin radio cu echipa rămasă la sol.

Pentru a ateriza, iluzionistul a dat drumul la baloane şi s-a precipitat în gol, până când a deschis paraşuta la altitudinea de circa 2.000 de metri.

Nou record pe Youtube

YouTube a declarat că gestul lui David Blaine, pe care l-a transmis în direct, a stabilit un nou record, fiind cel mai urmărit eveniment live, cu peste 770.000 de spectatori. site news

Lasă un răspuns