(VIDEO) Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan pe care chinezii îl ridică în câteva zile

La doar patru zile de la demararea lucrărilor la spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan în care vor fi tratați pacienți infectați cu coronavirus, proiectul prinde contur. Chinezii au promis că lucrările vor fi finalizate pe 3 februarie. Fundația spitalului a fost deja realizată. Aata se vede în imaginile filmate din dronă, pblicate apoi de People’s Daily. Pe filmare se văd nenumărate mașini care pleacă și vin pe șantierul care pare un furnicar.

Vezi când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor la primul spital dedicat infectaților cu coronavirus din Wuhan.

Spitalul Mountain God Fire, numit şi Huoshenshan este situat în suburbiile vestice ale oraşului Wuhan. Este chiar în epicentrul focarului de infecţie provocat de noul tip de coronavirus care a făcut deja 106 victime în China şi a infectat peste 4.500 de persoane.

Spitalul este un pariu de imagine al guvernului chinez

Sute de constructori au fost mobilizaţi de guvernul chinez să lucreze zi şi noapte. Ambiția este de a ridica în mai puţin de o săptămână un spital destinat celor infectaţi cu noul coronavirus. În acet timp, un al doilea spital are termen-limită de 15 zile până la intrarea în funcţiune.
Potrivit Daily Mail, spitalul va fi format dintr-o serie de clădiri temporare.  Modelul folosit este al centrului medical construit la Beijing în 7 zile, pentru a face faţă epidemiei SARS din 2003. Spitalul va avea 1.000 de paturi și 25.000 de metri pătrați. Este prima dintre cele două unități spitalicești care urmează să fie terminate în Wuhan.

Cum a început presa de partid să publice falsuri cu clădiri apărut în câteva ore

Totuși, presa chineză a fost acuzată de ”Fake News” după ce a folosit o poză de arhivă pentru a se lăuda cu prima clădire a spitalului din Wuhan. Luni, Hubei Daily, un ziar din provincia unde a izbucnit epidemia din China, a anunțat că prima clădire a spitalului din Wuhan a fost terminată după doar 16 ore de la începerea construcției. Informația, care oferea și o fotografie de la fața locului, a fost preluată de site-ul în limba engleză al Cotidianului Poporului, portavocea guvernamentală. Doar că, așa cum au observat comentatorii de pe rețelele sociale, fotografia oferită drept dovadă de cele două ziare era una de arhivă și nu reflecta realitatea de la fața locului. site news

Lasă un răspuns