(VIDEO) Cum arată noul spital construit de chinezi în 10 zile care a și primit deja pacienți

Primii pacienți infectați cu coronavirus au fost internați luni într-un spital specializat construit în doar zece zile la Whuan, epicentrul epidemiei cu noul tip de virus, relatează site-ul agenției The Associated Press. Spitalul Huoshenshan și o altă instituție medicală, care urmează să fie inaugurată săptămâna aceasta, au fost construite în regim de urgență în Wuhan, orașul unde a fost descoperit noul coronavirus. Majoritatea celor 11 milioane de locuitori din oraș nu au voie să părăsească zona.

Primii pacienți au sosit luni dimineață la spitalul Huoshenshan, potrivit mass-mediei de stat din China. Nu există momentan detalii despre identitatea și starea pacienților. Armata chineză a trimis 1.400 de doctori, asistente și personal auxiliar pentru a îngriji pacienții la spitalul din Wuhan, a relatat agenția oficială chineză Xinhua.

Citește și măsura disperată luată de statul chinez din cauza epidemiei, ce se întâmplă cu înmormântările.

Spital conectat video cu statul major al armatei din Beijing

Spitalul, cu o suprafață de 60.000 de metri pătrați, a fost construit de 7.000 de muncitori în doar zece zile. Clădirea are un sistem de ventilație specializat. Doctorii de la noua unitate medicală din Wuhan pot comunica prin intermediul unui sistem video cu experți de la spitalul central al armatei chineze, cu sediul la Beijing. Spitalul are numeroase saloane pentru izolare și 30 de saloane de terapie intensivă. BBC a realizat și un time-lapse cu constucția spitalului în termen record.

Autoritățile medicale chineze au anunțat luni dimineață că numărul total al deceselor cauzate de noul coronavirus se ridică la 361. Alte peste 17.000 de persoane au fost infectate cu acest virus. La nivel mondial, peste 20 de țări au raportat peste 130 de cazuri de infecție cu acest virus. Cele mai multe dintre aceste persoane călătoriseră recent la Wuhan sau în alte zone din provincia Hubei sau erau turiști chinezi.

Mii de muncitori au lucrat zi și noapte ca să poată finaliza până în ziua impusă de autoritățile din Beijing. Autoritățile chineze au anunțat săptămâna trecută ridicarea celui de-al doilea spital – Leishenshan – cu 1.300 de paturi. site news

Lasă un răspuns