(VIDEO) Cum arată cel mai modern tramvai construit în București, va fi gata peste 6 luni

„Cel mai modern tramvai construit vreodată în București va fi dat în folosință peste 6 luni”, spun cei de la Sindicatul STB într-o postare pe YouTube de la începutul lunii. Potrivit lor, în Uzina de Reparații „Atelierele Centrale” (URAC) a STB SA se află în fabricație în acest moment un tramvai Bucur LF 417. Este al 17-lea vagon al seriei, care are tracțiune în curent alternativ, la care s-a făcut o nouă reproiectare a amenajării interioare și exterioare.

Vezi ce tranzacție poate aduce amenzi ce ajung până la sute de mii de euro.

„Acest tramvai are o particularitate: este cu 70% podea coborâtă, lucru care ușurează accesul călătorilor în vagon, fiind la nivelul peronului”, mai spun cei de la sindicatul STB.

Fabrica unde vagoanele vechi sunt transformate în doar 4 luni

Spre comparaţie, ultimul tramvai modern construit la URAC, respectiv Bucur LF-CC, al căruit prototip a fost finalizat în 2009, are podea parţial coborâtă 60%. Potrivit sindicatului STB, ciclul de viață al unui tramvai este de aproximativ 20 de ani. După care intră în Atelier pentru reparații și modernizare. „Sigur, ideal ar fi ca în locul lui să apară un tramvai complet nou. Dar, până la înnoirea parcului – care este în derulare -, trebuie să fie ținut în viață cel existent.

Vezi și câte autobuze, tramvaie și troleibuze noi va avea Capitala în acest an.

Astfel, în decursul a patru luni, specialiștii Uzinei de Reparații transformă un vagon sosit în stare de colaps, într-unul nou”, au mai spus cei de la sindicat.

STB a lansat deja licitația pentru noile tramvaie

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunţat anul trecut că vrea să construiască 18 tramvaie noi Bucur LF-CA. În acest sens, a lansat o licitaţie pentru amenajarea interioară și exterioară (inclusiv proiectare/design) pentru construcția acestor 18 tramvaie noi. La această licitaţei a fost depusă o singură ofertă, din partea Asocierii Ingenious Machinery Solutions SRL – Support Real IFN SA – Railtec Systems Integrations SRL. Tipul contractului este acord cadru, în valoare de 6,37 milioane de euro, cu derulare prin contracte subsecvente ce vor fi încheiate în funcție de necesitățile STB SA. site news

Lasă un răspuns