(VIDEO) Cozi kilometrice la granița cu Grecia! Românii așteaptă ore bune, la temperaturi de 35 de grade

După ce autoritățile elene au decis ca accesul dinspre Bulgaria să se facă printr-un singur punct de frontieră, s-au format cozi kilometrice, românii așteptând ore bune să treacă granița în Grecia.

Mediafax a prezentat cazul unui român care a așteptat, joi, 2 iulie, împreună cu familia lui, trei ore să treacă granița în Grecia.

Andrei a plecat, joi, cu familia în Halkidiki şi a trecut prin singurul punct de frontieră deschis, Kulata – Promachonas. A aşteptat în maşină, cu soţia şi cei doi copii, timp de trei ore la o temperatură de 35 de grade Celsius.

„De la zece jumate, e inadmisibil, un singur punct de control, nu se poate. Şi mai avem doi kilometri, copii nu mai pot de cald, nu mai avem apă”, a declarat Andrei.

Românii nu intră în Grecia fără un cod unic

Autorităţile elene au impus de la 1 iulie completarea unui formular în urma căruia turiștii primesc un cod unic cu care pot intra în ţară, însă un singur punct de trecere a frontierei are tehnologia necesară pentru verificarea acestui cod.

În contextul întârzierilor înregistrate la punctul de frontieră dintre Bulgaria și Republica Elenă (Kulata – Promachonas), odată cu instituirea, la 1 iulie, a noilor reguli privind intrarea cetățenilor străini în Republica Elenă, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o convorbire telefonică cu omologul elen, Nikos Dendias, căruia i-a prezentat situația cu care se confruntă cetățenii români aflați în tranzit către Grecia.

Citește mai multe AICI despre regulile pe care trebuie să le respecte românii cu vacanțe în Grecia

Ministrul a făcut apel pentru găsirea unor soluții pentru reducerea timpului de așteptare și evitarea aglomerării autoturismelor în acest punct de frontieră și a sugerat deschiderea și altor puncte de frontieră, având în vedere începerea sezonului turistic.

O primă măsură deja luată este crearea unui flux separat pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE, a anunțat MAE. site news

Lasă un răspuns