(VIDEO) Coronavirusul pune STOP sărutărilor, îmbrăţişărilor şi strângerilor de mână. Un clip cu Angela Merkel face furori în online

Coronavirusul pune STOP sărutărilor, îmbrăţişărilor şi strângerilor de mână. În întreaga lume, oamenii îşi schimbă obiceiurile la locul de muncă, acasă şi în exprimarea credinţei, pentru a reduce riscul de a contracta noul coronavirus şi pentru a preveni răspândirea acestuia. Agenția France Presse, preluată de Rador, analizează schimbările de comportament din cauza coronavirusului care a ucis peste 3.000 de oameni în întreaga lume.

Coronavirusul pune STOP sărutărilor, îmbrăţişărilor şi strângerilor de mână

CHINA. La Beijing, capitala ţării în care a început focarul, panouri roşii înseamnă oamenii să nu dea mâna, ci să îşi alăture propriile mâini în semn de salut. La difuzor oameniii sunt îndemnaţi să facă gestul tradiţional ‘gong shou’ – un pumn în palma opusă – pentru a saluta.

FRANŢA. Ziarele s-au umplut de sfaturi despre cum să înlocuieşti sărutul pe obraz – un salut cotidian în Franţa, chiar şi între oamenii care abia s-au cunoscut – şi strângerea de mână, o formalitate comună la locul de muncă. O privire în ochi poate fi suficientă ca salut.

BRAZILIA. Ministerul Sănătăţii din Brazilia le-a recomandat cetăţenilor să nu împartă paiele de metal folosite pentru consumul de băuturi sud-americane mate, bogate în cafeină, cunoscute şi sub numele de chimarrao. Îi sfătuieşte, de asemenea, să evite un salut printr-un sărut, chiar dacă nu e pe gură.

GERMANIA. Ca un semn al vremurilor, ministrul de interne al Germaniei, Horst Seehofer, a mustrat încercarea cancelarului Angela Merkel de a da mâna cu el, zâmbind şi ţinând strânse ambele mâini. Amândoi au râs şi Merkel a ridicat mâna în aer, înainte de a se aşeza.

Citește și Reclamă despre pizza, revoltă uriașă în Italia. Francezii îi iau la mișto pe italieni pe tema coronavirus

NOUA ZEELANDĂ. Unele instituţii de învăţământ din Noua Zeelandă au abandonat temporar salutul maoric cunoscut sub numele de hongi – care implică ca două persoane să îşi frece nasul. site news

Lasă un răspuns